Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε ο κύκλος διαλέξεων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η 1η e-Διάλεξη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως διάσκεψης zoom.

Φιλοξενούμενος Ομιλητής ήταν ο Δρ. Διομήδης Κατζουράκης, Systems Engineering Manager της εταιρείας Waymo (τέως έργο Google car) Mountain View, Καλιφόρνια. Το θέμα της διάλεξής του αφορούσε την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων και τον έλεγχο της κίνησής τους, σε μία προσπάθεια δημιουργίας ασφαλέστερων συνθηκών αυτόνομης οδήγησης.

Ο Δρ. Κατζουράκης παρουσίασε στην ομιλία του: α) την προσπάθεια προς την αυτόνομη οδήγηση μέσα από την εταιρία Waymo (που ξεκίνησε ως το έργο αυτόνομου αυτοκινήτου (self-driving car project) της Google το 2009, και β) την τεχνολογία που αφορά τον έλεγχο κίνησης αυτόνομων οχημάτων και ειδικότερα: i) τη δυναμική των αυτοκινήτων, ii) τους ενεργοποιητές που χρησιμοποιούνται στα αυτόνομα αυτοκίνητα (πέδηση, πρόωση, διεύθυνση οδήγησης), iii) τις μεθόδους σχεδιασμού και ελέγχου της τροχιάς, και iv) τον συνδυασμό των ενοτήτων προς την δημιουργία μιας καινοτομικής πλατφόρμας κατάλληλης για αυτόνομη οδήγηση δίχως περιβαλλοντικούς περιορισμούς..

Το παρόν στην διάλεξη έδωσαν ο Αντιπρύτανης Αναπλ. Καθηγ. Μ. Λαγουδάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Ν. Τσουρβελούδης, ο Διευθυντής των ΠΜΣ Καθηγητής Ν. Ματσατσίνης, Καθηγητές της Σχολής, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Φοιτητές των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΜΠΔ αλλά και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την διάλεξη τίμησε με την συμμετοχή του και ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, Διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble, ο οποίος έχει τιμηθεί το 2007 με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νοbel στην πληροφορική).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook