Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της χρησης των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι καθώς και των έργων της Δημοτικής αγοράς. 

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ενδεχομένως η συζήτηση να γίνει την επόμενη εβδομάδα και για τα δύο αυτά θέματα ενώ από την πλευρά του δήμου Χανίων, άναμένεται να κατατεθεί πρόταση για αλλαγή στη χρήση των κτιρίων σε “κοινωφελείς λειτουργίες” από “γενικής κατοικίας”.

Σημειώνεται ότι η παράταξη του κ. Παπαδογιάννη είχε αποστείλει έγγραφη πρόταση για τα έργα στη Δημοτική αγορά κάτι που συζητήθηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Πριν ξεκινήσει λοιπόν, ο σχολιασμός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τέθηκε το θέμα για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι ενώ ο κ. Παπαδογιάννης έθεσε το θέμα των έργων στο κτίριο της δημοτικής αγοράς. Ωστόσο η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τόνισε ότι θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί εκτενώς και με σωστή προετοιμασία σε κάποια άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Οι συνεπείς επιχειρηματίες της αγοράς θα πρέπει να βρίσκονται και την επόμενη ημέρα στο πλαίσιο της δημοτικής αγοράς, το διάστημα της ανακατασκευής προτείνουμε να βρεθεί μία λύση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις της αγοράς σε εξωτερικό χώρο, ενδεχομένως σε μη μόνιμες κατασκευές μέχρι η δημοτική αγορά να επαναλειτουργήσει. Να γίνει μία διαβούλευση με επιχειρηματίες που εμπλέκονται με την αγορά όπως και με εμπλεκόμενους φορείς. Να διαφυλάξουμε και τη λειτουργία μετά την ανακατασκευή της η σημερινή λειτουργία της και να διατηρηθεί ο ιστορικός της χαρακτήρας. Αυτές οι προτάσεις γίνονται από την ομάδα μας».

Ευτύχης Δαμιανάκης

«Το θέμα λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θα πρέπει να συζητηθεί σε άλλο δημοτικό συμβούλιο με καλύτερη οργάνωση».

Τάσος Βάμβουκας

«Να συζητηθεί εκτεταμένα σε άλλο συμβούλιο οι προτάσεις της παράταξης του κ. Παπαδογιάννη είναι ενδιαφέρουσες. Υπάρχουν ζητήματα που θέλουν απάντηση όπως τι θα γίνουν οι καταστηματάρχες. Ενδεχομένως η επιτάχυνση των εργασιών να είναι μία λύση».

Γιάννης Σαρρής

«Την ευθύνη της δημοτικής αγοράς την έχε ο δήμος και πρέπει επιτέλους να κάνει πράξη αυτά που έχει σχεδιάσει».

Γρηγόρης Αρχοντάκης

«Το θέμα της δημοτικής αγοράς και πώς θα διαχειριστεί τους επιχειρηματίες θα έπρεπε να συζητηθεί άλλη φορά καθώς είναι μεγάλο θέμα και σημαντικό».

Πρόταση Τάσου Βάμβουκα για την δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ 

Μνεία αναφορικά με τη δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ σε οικόπεδο του Πολυτεχνείου στο Ακρωτήρι, έκανε ο Τάσος Βάμβουκας.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

“Στο πλαίσιο του διαλόγου για τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ πέριξ της πόλης των Χανίων, θέλω δημόσια να επαναφέρω πρόταση που είχα κάνει ως δήμαρχος  στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διαμαντόπουλο, ο οποίος μου είχε δηλώσει ότι την έβλεπε θετικά και είχε μάλιστα καλυφθεί από τα ΜΜΕ.

Η πρότασή που είχα κάνει τότε στον κύριο πρύτανη  ήταν η δημιουργία μεγάλου χώρου στάθμευσης στη  νότια πλευρά του οικοπέδου των 80 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου, πλησίον του κυκλικού κόμβου των τάφων Βενιζέλων. Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε δει τότε θετικά την ιδέα.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες με πρότασή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για  αθλητικές εγκαταστάσεις, στέγαση φοιτητών και άλλες δραστηριότητες, στον συγκεκριμένο χώρο. Στην πρόταση μάλιστα αυτή συμπεριλαμβάνεται χώρος στάθμευσης για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων. Αυτό που προτείνω επί πλέον είναι, σε συνεργασία του Πολυτεχνείου με τον δήμο Χανίων, να δημιουργηθεί εκεί μεγάλο περιφερειακό πάρκινγκ  όπου θα σταθμεύει μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με προορισμό την πόλη των Χανίων, με διαρκή εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ΙΧ με λεωφορεία από και προς την πόλη των Χανίων, καθώς και σύνδεση με τα Κουνουπιδιανά.

Έτσι μελλοντικά θα υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη  από μία μεγάλη πηγή τροφοδοσίας που είναι το Ακρωτήρι και θα εξυπηρετούνται καθημερινά πολλές εκατοντάδες πολίτες από ένα σημείο κομβικής σημασίας.

Είναι επομένως μια πρόταση που συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς του Πολυτεχνείου και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την οποία η παρούσα δημοτική αρχή θα πρέπει να προωθήσει εν όψει το σχεδιασμού της για περιφερειακά πάρκινγκ και να συζητηθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας. Την επαναφέρω λοιπόν στη συζήτηση καθώς τη θεωρώ ωφέλιμη και επίκαιρη”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook