Το θέμα μη χαρακτηρισμού του επαγγέλματος των αστυνομικών ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό συζήτησαν οι Αστυνομικοί του Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την 24-02-2021, και μετά από την ανοιχτή επιστολή μας προς τους κ.κ. Βουλευτές Ηρακλείου σχετικά με την μη αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί την αναγνώριση ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά άλλα επαγγέλματα του δημοσίου, o Πρόεδρος Πικράκης Γεώργιος και ο Γ.Γραμματέας Αναμουρλού Χρήστος της Ένωσής μας, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη Λευτέρη παρουσία και του εκπροσώπου του πολιτικού του γραφείου στο Ηράκλειο και Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Σκανδαλάκη Γεωργίου.

Στον κ. Υφυπουργό μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια του συνόλου των αστυνομικών σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης που συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό αλλά και να μην αναγνωρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες και τις θυσίες των αστυνομικών σε όλη αυτή την περίοδο επιβολής μέτρων για τον Covid-19 και ότι είναι ώριμα τα πράγματα να πάρουν οι αστυνομικοί αυτό που τους αξίζει και με θυσίες αίματος δικαιούνται.

Ο κ. Αυγενάκης μας έκανε σαφές ότι στηρίζει πλήρως το δίκαιο αίτημά μας και πρότεινε να κατατεθούν επίσημες προτάσεις μέσω των Πρωτοβάθμιων και της Ομοσπονδίας μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας σχετικά με το ποια ανταποδοτικά οφέλη, ακόμα και με εναλλακτικούς τρόπους, θα έχει μία τέτοια αναγνώριση πάντα σε λογικά πλαίσια και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά της Χώρας, ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος με στόχο την πολυπόθητη αναγνώριση που γενιές και γενιές αστυνομικών περιμένουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για την ενημέρωσή της και για τις δικές της ενέργειες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook