Τα νέα μέτρα που πάρθηκαν για τον αθλητισμό έφεραν αντίδραση από τους πρωταθλητές κολύμβησης.

Την επιστολή υπογράφουν και οι Χανιώτες πρωταθλητές Αννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Παπαστάμος.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς: κ. Αυγενάκη, κ. Μαυρωτά ,
Γενική γραμματεία αθλητισμού, Κ.Ο.Ε, Ε.Ο.Ε,

Έπειτα από αρκετούς μήνες συζητήσεων και  διαπραγματεύσεων το αίτημα για να δοθεί άδεια για προπονήσεις περίπου 400 κολυμβητών -κολυμβητριών έγινε δεκτό.
Με μεγάλη μας απογοήτευση όμως, πληροφορηθήκαμε τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται των προπονήσεων  για άλλη μια φορά οι περισσότεροι κολυμβητές της  χώρας.

Το άθλημα της κολύμβησης είναι εκείνο με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την απαγόρευση που ισχύει στις δράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Σε ένα άθλημα που η μία μέρα εκτός νερού ισοδυναμεί με δυο ή και τρείς πολλές φορές.

Οι αθλητές που προτάθηκαν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις, διεκδικούν τη συμμέτοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για φέτος,  όπως, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, πανευρωπαϊκό ανδρών γυναικών και στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Κάποιοι απ’ αυτούς είχαν κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους σε αγώνες του εξωτερικού καλύπτοντας οι ίδιοι τα έξοδα τους για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους .

Στην επιστολή μας αυτή σας επισημαίνουμε ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με πλήθος rapid tests  που διενεργούνται κάθε εβδομάδα.

Το ερώτημα μας είναι σαφές.

Πώς ενώ κάνουμε covid test κάθε εβδομάδα, προπονούμαστε ένα  άτομο ανά διαδρομή, φοράμε μάσκες, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα είμαστε εστία μόλυνσης; Το αίτημα μας βασίζεται στην αποφυγή του διαχωρισμού των αθλητών που τους κατατάσσει σε αθλητές δύο ταχυτήτων.  

Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό  κολυμβητών / τριών που συμμετέχουν στις προπονήσεις και να άρουν την απαγόρευση που άρχισε να  ισχύει από χθες το πρωί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η δέουσα σημασία στο αίτημα μας”. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook