Η ανακοίνωση της διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι βάσει ιχνηλάτισης ο ιός μεταδόθηκε από ασθενή σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποστηρίζει ότι εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook