Επίκληση του αυστηρού lockdown, ενώ όλα τα πάρκα μένουν ανοιχτά 

Τελευταία ενημέρωση 14:15

Αναστάτωση έχει προκληθεί από την απόφαση να μείνει κλειστό το πάρκο διάσωσης χλωρίδας και πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης με την επίκληση της ένταξης του Δήμου Χανίων σε «βαθύ κόκκινο», δηλαδή σε κατάσταση «πολύ αυξημένου κινδύνου».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν, όλα τα πάρκα μένουν ανοιχτά ακόμη και σήμερα Καθαρή Δευτέρα, καθώς δεν υπήρξε πρόθεση λήψης ειδικών μέτρων, πάντα βέβαια με τις προϋποθέσεις και τους όρους που υπάρχουν για τις μετακινήσεις.

Χανιώτες που επικοινώνησαν με το Πολυτεχνείο με το ερώτημα «γιατί έκλεισε το πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας, δεδομένου ότι επιτρέπεται η επίσκεψη σε πάρκα, στα πλαίσια των μέτρων λόγω της διασποράς του covid-19» έλαβαν την απάντηση πως είναι απόφαση της Πρυτανικής αρχής.

Και μπορεί στα μέτρα να ορίζεται η αναστολή λειτουργίας των “φυσικών βιότοπων” αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ερωτηματικό το αν η εν λόγω έκταση χαρακτηρίζεται ως “φυσικός βιότοπος” ή ως “πάρκο”.

Να σημειωθεί πως το “Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας” που εκτείνεται σε περίπου 300 στρέμματα αποτελεί μια διέξοδο για τους κατοίκους και επιπλέον λόγω της έκτασής του είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει συνωστισμός.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook