Μετά το θαύμα της Τετάρτης με το αγοράκι 3 χρονών να επανέρχεται στην ζωή, πλέον τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για να κρατηθεί στην ζωή.

Η περιπέτεια του μικρού αγοριού έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς άλλαξαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες: Ο πόνος και η οδύνη έδωσαν την θέση τους σε αυτό της ελπίδας. Εκεί που όλοι ετοιμάζονταν να πενθήσουν για το 3χρονο αγγελούδι, εκείνο αλλά και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Κ.Υ. Χαράκα καθώς και των διασωστών του ΕΚΑΒ δεν ήταν διατεθειμένοι να μην προσπαθήσουν. Το τρίχρονο αγοράκι επανήλθε στην ζωή, ανέκτησε σφυγμό και πλέον από το βράδυ της Τετάρτης δίνει μάχη με την βοήθεια των θεράποντων ιατρών του ΠΑΓΝΗ ώστε να κρατηθεί στην ζωή. 

Το τρίχρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σπάνιο αυτό περιστατικό. Μάλιστα σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων όταν το αγοράκι ηλικίας 3 χρονών ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του με αποτέλεσμα να το αναζητήσουν για αρκετή ώρα όπου και εντοπίστηκε να έχει πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστονέρο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ που το παρέλαβε δίχως τις αισθήσεις του και μετά από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, το παιδί εμφάνισε καρδιακό παλμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook