Δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, τη Let's Fit, βοηθώντας το χρήστη να αθληθεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με όποιο τρόπο επιθυμεί.

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού, συμμετέχει και επίσημα πλέον η ομάδα των Architechs (Του Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης “Robotic & Science Academy”), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλήμα Καινοτομίας FLL, Global Innovation Award 2021.

Η ομάδα των ArchiTechs αποτελείται από 8 παιδιά Ηλικίας Γυμνασίου και Λυκείου.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να εντοπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν το κοινό να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την γυμναστική και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις, παρουσιάζοντας παράλληλα την λύση τους ως επιχειρηματική ιδέα, πλήρως τεκμηριωμένη και με συνοδεία προσχεδίου ή τελικού προϊόντος.

Η ομάδα δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά, με το όνομα Let’s Fit, η οποία βοηθάει τον χρήστη να αθληθεί με όποιο τρόπο επιθυμεί, σε όσο χρόνο διαθέτει και σε όποιο χώρο θέλει.                                                                                                                                                            

Μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να:

  • Βρει βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής (και για άτομα ΑΜΕΑ αλλά και online Games και VR videos), κατάλληλα για κάθε χώρο, εξωτερικό ή εσωτερικό (π.χ. στην στάση λεωφορείου, στο πάρκο, στην παραλία, στο σπίτι, στο γραφείο κ.α.). Κάθε βίντεο στην εφαρμογή συνδέεται με αισθητήρες ή χάρτες, που μπορούν να αντιληφθούν την κίνηση του ατόμου με χρήση του κινητού και να το επιβραβεύσουν με πόντους αφού έχει κάνει την άσκηση.
  • Να βρει και να κλείσει χώρο άθλησης (γυμναστήριο, σπορ, κ.α.), βλέποντας την διαθεσιμότητα των χώρων που τον ενδιαφέρουν και να πληρώσει μόνο για 1 χρήση (χωρίς μηνιαία συνδρομή), μέσα από την εφαρμογή. Με κάθε κράτηση και πληρωμή κερδίζει πόντους.
  • Να ενοικιάσει εξοπλισμό για να αθληθεί σε όποιο χώρο θέλει. Με κάθε ενοικίαση και πληρωμή κερδίζει πόντους.
  • Να βρει άτομα (chat) με τα ίδια ενδιαφέροντα για να αθληθούν μαζί.
  • Να δημιουργήσει το δικό του πρωτάθλημα και να αναζητήσει άλλες ομάδες για συνεργασία.
  • Να αποκτήσει την Medical Scan Pass, η οποία του επιτρέπει να γυμνάζεται σε οργανωμένους χώρους και η οποία αποδεικνύει την ικανότητα άσκησης.
  • Επίσης να κερδίζει πόντους  και με την συχνή χρήση της εφαρμογής και να τους εξαργυρώσει σε: υπηρεσίες, δωρεάν Giga, sms, κουπόνια, δώρα, ταξίδια κ.α. (κίνητρα).

Μπορείτε να δείτε την προσπάθεια των παιδιών (είναι ακόμα σε στάδιο προσχεδίου), μέσα από το Website της εφαρμογής στο link: letsfit.gr

Μπορείτε επίσης να στείλετε τα σχόλια σας για βελτίωση της εφαρμογής τους στο e-mail: [email protected]


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook