Ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

"Για ακόμη μία φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τον απόλυτο ευτελισμό και την ισοπέδωση του θεσμού του Φοιτητικού Συλλόγου καθώς με υποτιθέμενη απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου διοργανώθηκε από τα ΕΑΑΚ ένα κορωνοδιήμερο «επανοικειοποίησης» στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ψέματα δυστυχώς έχουμε ακούσει πολλά από αυτούς, όμως αυτή τη φορά μας απέδειξαν περίτρανα πως η ψευδολαγνεία είναι ο αγαπημένος τους σύντροφος.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θέλουμε να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας για τις καταστροφές που υπέστη το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς από την πρώτη μόλις ημέρα έγινε αντιληπτό τι είδους παρεμβάσεις θα γίνουν. Τα μέλη των ΕΑΑΚ, χρησιμοποιώντας προσχηματικά το Σύλλογο, «έπνιξαν» τους τοίχους και τα μάρμαρα του Πολυτεχνείου ονομάζοντας τους βανδαλισμούς, τις μουτζούρες και τα μεσαιωνικά συνθήματα, «εικαστικές παρεμβάσεις».

 Όσο και αν προσπαθούν να παίξουν με τις λέξεις, δίνοντας περίτεχνα ονόματα στις πράξεις τους η αλήθεια θα έρχεται πάντα στο φως. Και στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια είναι μία και είναι ιδιαίτερα σκληρή. Οι «υπέρμαχοι των αδυνάμων» κατέστρεψαν δημόσια περιουσία, την οποία θα κληθεί να πληρώσει μέσα από τη φορολογία του ο Έλληνας πολίτης. Πλέον είναι προφανές πως ο μόνος λόγος που δεν θέλουν τα πειθαρχικά είναι για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την (αντι)δράση τους χωρίς καμία επίπληξη και καμία συνέπεια.

Οι συγκεκριμένες εικόνες προκαλούν αποτροπιασμό και ασφυξία σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φοιτητή, τον προσβάλουν και δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τον Φοιτητικό Σύλλογο του Πολυτεχνείου. Το βάφτισαν επανοικειοποίηση. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι μοναδικοί που νιώθουν οικεία πια σε έναν κατεστραμμένο χώρο είναι οι ίδιοι που τον κατέστρεψαν!

*Αναμένουμε υπογεγραμμένη και σφραγισμένη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσα έκτροπα συνέβησαν. Διαφορετικά η συμμετοχή τους στα όργανα του Συλλόγου δεν έχει καμία απολύτως υπόσταση, διότι με τη συμπεριφορά τους αυτή περισσότερο κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους συμφοιτητές τους, παρά τους εκπροσωπούν.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook