Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες

Στο λιμάνι της Σούδας κατάπλευσε το μεσημέρι της Κυριακής, το νέο απόκτημα της εταιρείας «Μπλέ κρουαζιέρες Ν.Ε.» με πλοιοκτήτη τον Σταύρο Ανδρουλακάκη.

Πρόκειται για το υπέροχο ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Χρυσή» κατασκευής 1992  μήκους 76 και πλάτους 15 μέτρων..

Το «Νήσος Χρυσή»  μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ΕΓ/ΟΓ και να διαθέτει γκαράζ, αλλά επειδή θα εξυπηρετεί πρωτίστως προορισμούς που δεν κυκλοφορούν οχήματα,  το «γκαράζ» αναμένεται να  χρησιμοποιείται για δράσεις αναψυχής των επιβατών , ενώ το πλοίο θα διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, κατάστημα με αναμνηστικά δώρα κ.α.

Το σκάφος αγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2019 από την Γερμανία όπου έκανε δρομολόγια στην θάλασσα της βόρειας Γερμανίας με το όνομα «Rungholt».

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κατάπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μπήκε σε ναυπηγείο με ναυπηγό την κα Ευτυχία Πετυχάκη, για εκτεταμένες μετασκευές στην πλώρη, στο «γκαράζ» και στα καταστρώματα καθώς, προορισμός του είναι «εκδρομικός» και να εξυπηρετεί κυρίως επιβάτες ,καθώς η δυναμικότητά του είναι έως 1.200 άτομα.

Στις αρχές Απριλίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το «Νήσος Χρυσή» κατάπλευσε την Κυριακή στο λιμάνι της Σούδας, ενώ με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, στις 14 Μαΐου θα ξεκινήσει – με τις ευχές όλων για καλά ταξίδια, δρομολόγια σε Καστέλι, Γραμβούσα, Μπάλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook