Τα νηπιαγωγεία του Ακρωτηρίου Χανίων (1o,2o,3o,4o,5o Κουνουπιδιανων και το Νηπιαγωγείο Χωραφακίων) τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάστηκαν με ένα κοινό στόχο μέσα από το έργο “παραμύθια μια συνήθεια… ή με πηλό και με ρεβύθια;” που υλοποίησαν στην κοινότητα σχολείων της Ευρώπης eTwinning. 

Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για τα σχολεία προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.   

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου μας στάθηκε η αγάπη μας για τις εικαστικές τέχνες και στόχος μας ήταν να την προσεγγίσουμε με τρόπο … δημιουργικό, συνεργατικό και παραμυθένιο!!

Η εικαστική τέχνη, συνδέεται με τη μάθηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Προσεγγίζεται τόσο ως αντικείμενο όσο και ως μέσο μάθησης. Μέσα από κάθε μορφή τέχνης αναπτύσσεται ο αισθητικός γραμματισμός, που παρέχει στα παιδιά εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους επικοινωνίας. Τα παιδιά αναπτύσσουν ικανότητες δημιουργικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.
Τα παιδιά μέσα από το συγκεκριμένο έργο έμαθαν να δημιουργούν με την εικαστική τέχνη αλλά και για την εικαστική τέχνη.

Η Βάγια  , η κουκουβάγια και μασκότ του έργου μας πετούσε όλη τη χρονιά πάνω από το Ακρωτήρι για να παίρνει ιδέες, να βοηθάει όπου χρειάζεται αλλά και να καλύψει δικές της επιθυμίες, που έγιναν συνεργατικά εικαστικά έργα με βοήθεια των παιδιών όλων των νηπιαγωγείων.
Μέσα από διάφορα παραμύθια καταφέραμε να εκφράσουμε εικαστικά τις γνώσεις μας γύρω από τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, το Κολλάζ και τις Μάσκες.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, το έργο “έτρεχε” και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο έργο συμμετείχαν 6 σχολεία του Ακρωτηρίου, 14 εκπαιδευτικοί και 155 παιδιά. Μετά το τέλος του έργου πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η δράση μας έδωσε τη δυνατότητα να μάθουμε μαζί, να μοιραστούμε τις απόψεις μας και να δημιουργήσουμε καινούριες φιλίες!

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στα ιστολόγια των σχολείων:
1. 1ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανων
2. 2ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανων
3. 3ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανων
4. 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανων
5. 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανων
6.  Νηπιαγωγείο Χωραφακιων

Αναστασία Φίλων Νηπιαγωγός (νηπιαγωγείο Χωραφακίων)
Συν -ιδρύτρια του Έργου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook