Προκηρύχτηκε η δημόσια σύμβαση έργου με προϋπολογισμό σχεδόν 1,5 εκατομ. ευρώ  – Πως θα γίνει ο Δημοτικός Κήπος

Σχεδόν τίποτε δεν θα είναι το ίδιο, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων σε έναν περίπου χρόνο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης, το οποίο προκηρύχτηκε από τον Δήμο Χανίων.

Το έργο με εκτιμώμενη συνολική αξία: 1.198.387 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ( 1.486.000 ευρώ με 24% Φ.Π.Α.) ορίζεται πως πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι προσφορές πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 11:00 πμ, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουλίου  και ώρα 11:00 πμ.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές

– Οι χωμάτινοι διάδρομοι θα έρθουν στο ίδιο ύψος με τα παρτέρια και θα στρωθούν με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών).

– Θα απομακρυνθούν όλα τα είδη ζώων και τα κλουβιά τους και στην θέση τους θα διαμορφωθούν νέες χρήσεις  (χώρος παιχνιδιού και αναψυχής) και θα γίνουν νέες φυτεύσεις.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης 

– Την οργάνωση των εξωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων έτσι ώστε να αναδεικνύονται (ιστορικό καφέ) και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).

– Την ενίσχυση του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για την συντήρηση του πάρκου. 

– Ανασχεδιάζεται η περιοχή παιχνιδιού και δημιουργούνται και νέες περιοχές θεματικές ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα. 

– Εγκαθίσταται νέος αστικός εξοπλισμός και κατάλληλος σύγχρονος φωτισμός και διαμορφώνεται σε υφιστάμενη μονάδα νέο wc AMEA για τους επισκέπτες του πάρκου. 

– Επίσης οργανώνεται η διάνοιξη μιας ακόμα εισόδου από την οδό Χ. Πλουμιδάκη, προσβάσιμη και σε άμεση επαφή με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας .

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5060732 και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη».

Δείτε εδω ολόκληρη την προκήρυξη

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook