Προσοχή σκληρές εικόνες

Ένα άλογο ζούσε σε περιοχή του Ηρακλείου σε άθλιες συνθήκες, δεμένο σε ένα δέντρο, ηλικίας 10 με  11 χρονών, με μία μεγάλη μόλυνση να αιμορραγεί και εμφανώς υποσιτισμένο. 

Συνοδεία της Αστυνομίας μέλη του συλλόγου ”Ζωοφόρος” μετέβησαν στο σημείο τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, μετά από σχετική ενημέρωση που είχαν και όσα αντίκρισαν τους σόκαραν. 

Συγκεκριμένα, έλειπε ολόκληρη η οπλή από το πίσω πόδι του αλόγου, με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.

Όλο αυτό προήλθε σύμφωνα με τον κτηνίατρο Στέλιο Πηρουνάκη που βρέθηκε στο σημείο, από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί το λεγόμενο ”παστουρωμα”, πρόκειται για ένα άλογο 10 με 11 χρονών ενώ σημειώνεται ότι το ζώο ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος ”Ζωοφόρος”, “μαζί μας πάντα ο κτηνίατρος κ. Πηρουνάκης δίνει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστηρίζει το τραύμα με ενέσεις κλπ για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο αν και κακοποιημένο ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου μαζί που ραγίζει την καρδιά. Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τν ιδιοκτήτη. Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη. Με ειδικό τρέιλερ το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να το φροντίσουμε σωστά.

To πρόστιμο που βεβαιωθηκε στον ιδιοκτήτη ειναι 30.300 ευρω. Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου. Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας στήριξη. Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης. Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρειλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά. Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα. Για στήριξη εδώ https://www.zophoros.gr/donate/“. 


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook