Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μοιρών προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας μετά τα επεισόδια που συνέβησαν την Κυριακή.

Τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή από μεθυσμένους κατοίκους της περιοχής και τα οποία επεκτάθηκαν εντός των χώρων του Κ.Υ. Μοιρών είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των εργαζομένων του που προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με ανακοίνωση του ζητάει άμεσες παρεμβάσεις ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Η σχετική ανακοίνωση:

Για άλλη  μια φορά σε ένα Κέντρο Υγείας, αυτή τη φορά στο  K.Y. Μοιρών, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό ασφαλείας δέχτηκαν την επίθεση "μαινόμενων" συμπολιτών μας, στην προσπάθεια τους να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια προς τους τραυματισμένους φίλους τους. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση αυτή και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εφημερεύοντες γιατρούς και το προσωπικό του Κ.Υ. Πιστεύουμε πως η άμεση λήψη μέτρων, που διαφυλάττουν την ασφάλεια γιατρών και εργαζομένων σε όλες τις δομές υγείας, μόνο θετική επίπτωση μπορεί να έχει στην ποιότητα της περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών μας.  Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

- Να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας.

- Να ενταχθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Κ.Υ. και των Νοσοκομείων στις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ.

- Να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος για την διαρκή  παρακολούθηση των χώρων αναμονής του Τ.Ε.Π. 

- Να τοποθετηθούν «κομβία  κλήσης» του προσωπικού ασφαλείας στα Τ.Ε.Π. και σταδιακά σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των Νοσοκομείων.

- Να υποστηρίζονται νομικά τα θύματα της επίθεσης από τη νομική υπηρεσία της Υ.Π.Ε. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook