Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η Τοπική Κοινότητα, η Ενορία & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλικιανού, η Τοπική Κοινότητα Σκινέ, η Περιηγητική Κοινότητα Σκινέ, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Χανίων συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη σφαγή στον Κερίτη και στον Σκινέ, την 1η Αυγούστου 1941.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, ώρα 10:30 π.μ. και στο Μνημείο Πεσόντων Σκινέ, ώρα 7:30 μ.μ.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ώρα 10:30 π.μ.,

Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, Κοινότητα Αλικιανού

Επιμνημόσυνη δέηση
Χαιρετισμοί Διοργανωτών
 Ομιλία με τίτλο:

«Μνήμες ηρώων, θυσίες Αντίστασης και το σήμερα της Ιστορίας», από τον Θεματικό Αντιπερ/ρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη 

Προσκλητήριο Πεσόντων
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Πέρας τελετής

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ώρα 7:30 μ.μ.,

Μνημείο Πεσόντων Σκινέ

Επιμνημόσυνη Δέηση     
Χαιρετισμοί Διοργανωτών   
Ομιλία με τίτλο: «Από τις εκτελέσεις και το ολοκάυτωμα, στην εξορία», από την Φιλόλογο, κ. Μαρία Παπαγιαννάκη
Προσκλητήριο Πεσόντων
Κατάθεση Στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους, «Μαρίκα…γιατί να φοβάσαι», του Ματθαίου Φραντζεσκάκη. Μνήμες Κατοχής 1940-1945. Προφορικές μαρτυρίες από το Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία». Αρκετές από τις μαρτυρίες έχουν δοθεί από κατοίκους του Σκινέ. Με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά.
Πέρας τελετής

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Χανίων, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει Αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής, τιμώντας τη Μνήμη της σφαγής του Σκινέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook