Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» σε ανακοίνωση του  ενημερώνει τους επισκέπτες των μουσείων του για τα χειμερινά τους ωράρια, καθώς και για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ από την Δευτέρα 13/9.

Από 15 Σεπτεμβρίου λοιπόν η Οικία (Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου Χαλέπα) θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 με 17:30 και η Οικία γέννησης  του Ελευθερίου Βενιζέλου (Μουρνιές) θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 με 13:30.

Από 1η Οκτωβρίου το Μουσείο Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (Θέρισο) θα είναι ανοιχτό στο κοινό Τρίτη με Παρασκευή από τις 10:00 έως την 13:00 και Σαββατοκύριακο 11:30 έως 14:30.

Οι επισκέπτες από 12 ετών και άνω κατά την είσοδό τους στο Μουσείο πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (έως έξι μήνες από την διάγνωση) είτε εργαστηριακό rapid test αντιγόνου (έως 48 ώρες πριν την επίσκεψη).

Για τους ανήλικους επισκέπτες από 5 έως 11 ετών αρκεί η επίδειξη αρνητικού self-test.

Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται στην είσοδο του μουσείου με την εφαρμογή covid free app, όπου και θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook