Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις

Πολύ μεγάλη είναι η αναστάτωση που επικρατεί εξ αιτίας των ελλείψεων δεκάδων ωρών εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού στο Ακρωτήρι Χανίων.

Μέχρι και σήμερα το ωράριο των μαθημάτων λήγει στις 12:30 ενώ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ολοήμερο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παζινού σε ανακοίνωσή του, εκφράζει  έντονη διαμαρτυρία- ανησυχία, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «σύντομα ολοκληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο σχολείο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εκπαιδευτικοί βασικών ειδικοτήτων όπως Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή από εξειδικευμένους δασκάλους.  
                                                                               
Αυτό που παρατηρείται, είναι ότι ο κύριος δάσκαλος μιας τάξης να αναλαμβάνει και καθήκοντα άλλων, δευτερευόντων μαθημάτων, χωρίς να έχει εξειδίκευση αλλά και χωρίς να είναι στα καθήκοντά του. 
 
Εκτός από αυτές τις ελλείψεις, δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι εκπαιδευτικοί για το τμήμα ένταξης και το ολοήμερο. 

ΜΕΓΑΛΗ και ΣΟΒΑΡΗ πρόκληση εντοπίζεται και στην παράλληλη στήριξη, διότι οι μαθητές που χρήζουν στήριξης είναι οκτώ (8) ενώ οι κατάλληλοι εκπαιδευτικοί που διατέθηκαν στο σχολείο είναι… δύο (2)…!!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα, εις βάρος των μαθητών που αναγκαστικά  σχολάνε νωρίτερα από ότι προβλέπεται, λόγω της επικείμενης κατάστασης. 

Παράλληλη συνέπεια, οι γονείς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις στον εργασιακό τους χώρο, με κυριότερη πρόκληση την απόλυσή τους…!  

Καταλήγοντας, θέλουμε να προβείτε σε ενέργειες από μέρους που θα οδηγήσουν στην πραγματική στελέχωση του σχολείου από κατάλληλους εκπαιδευτικούς, για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Ζητάμε κατανόηση στα εύλογα αιτήματά μας.       
 
Έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, αγανάκτηση και αβεβαιότητα από γονείς και εκπαιδευτικούς που πιθανώς να οδηγήσει σε πιο σοβαρές κινητοποιήσεις.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook