Το 7ήμερο συνέδριο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Agapi Beach στην Αμμουδάρα, Ηράκλειου Κρήτης.

Την Τρίτη 28/09/2021 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου BIONANOTOX 2021 με συμμετοχές από Ρωσία, Τσεχία, Εσθονία, Λευκορωσία Τουρκία και Ελλάδα με θέμα: «Βιοπολυμερή και Νανοϋλικά: Πρόσφατες Εξελίξεις και Θέματα Ασφάλειας-Τοξικολογίας και Οικολογίας» που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 27/09/2021 έως τις 04/10/2021. Το συνέδριο συνοδιοργανώθηκε για δωδεκάτη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Τοξικολογίας, το Πανεπιστήμιο Mendeleyev της Μόσχας, το Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας, τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και τη Ρωσική Εταιρεία Πειραματικής Τοξικολογίας.

Ιστοσελίδα συνεδρίου: www.bionanotox.org

Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου είναι αποτέλεσμα της μακράς και αγαστής συνεργασίας εικοσαετίας και πλέον, μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιστημόνων σε αυτό το ερευνητικό πεδίο στο πλαίσιο διμερών επιστημονικών προγραμμάτων.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το συνέδριο είναι από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και από διαπρεπή Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Ρωσίας, της Εσθονίας, της Λευκορωσίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το συνέδριο έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει σε επαφή τους Ρώσους και Έλληνες επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα στο ευρύτερο πεδίο της βιονανοτεχνολογίας που υπόσχεται πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα. Αναμένεται να συμβάλλει στην επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας και των επαφών, που μετρούν αιώνες, στη σφαίρα της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στις κατευθύνσεις αιχμής, ενισχύοντας αμφοτέρων την ανταγωνιστικότητα τους και το ερευνητικό δυναμικό.

Τα θέματα Βιονανοτεχνολογίας αφορούν πολλούς επιστημονικούς κλάδους, τη Βιολογία, τη Χημεία, τη Τοξικολογία, την Νανοτεχνολογία και τη Βιοτεχνολογία με εφαρμογές στην Ιατρική τη Φαρμακολογία αλλά και το ευρύτερο βιομηχανικό τομέα.

Διαφόρων συνθέσεων βιοϋλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαφόρων ιατρικών ειδών όπως ενδοπροσθετικών της καρδιάς, βαλβίδων και αγγείων στην οδοντιατρική και για την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων κ.α. Στη σύγχρονη Βιοτεχνολογία και γενετική τα βίο και νάνο υλικά έχουν σπουδαίες εφαρμογές στην καλλιέργεια των κυττάρων όπως και στα συστήματα για την ανάλυση του γενετικού υλικού.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό μίλησαν:

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Αριστείδης Τσατσάκης, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξικολόγων και Ευρωπαϊκών Εταιρειών της Τοξικολογίας, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας καθώς και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Ρωσίας.

Ο καθηγητής Mikhail Shtilman, Καθηγητής Πανεπιστημίου Mendeleyev της Μόσχας, Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Βιοϋλικών.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν η μεταφορά των φαρμάκων με νανοσωματίδια σε κύτταρα και σε οργανίδια, η εναρμόνιση της νομοθεσίας για την βιοδιαθεσιμότητα των φαρμάκων, η δημιουργία νανοπαρασκευασμάτων για την από στόματος χορήγηση, η δημιουργία νέων βιοαποικοδομήσιμων πολυμερών για τη βελτίωση θεραπειών, καθώς και η τοξικότητα των νανοσωματιδίων.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου εντάχθηκαν το Neurosome project το οποίο είναι ένα   ευρωπαϊκό ολοκληρωμένο δίκτυο κατάρτισης που διερευνά τις αιτιώδεις συσχετίσεις μεταξύ γενετικής προδιάθεσης, σωρευτικής έκθεσης σε πολλαπλές περιβαλλοντικές χημικές ουσίες των παιδιών και νευροαναπτυξιακών διαταραχών, καθώς και το Angie project το οποίο αφορά στην έρευνα σε μαγνητικά κατευθυνόμενες ασύρματες νανοσυσκευές για τη στοχευμένη εναποθέση θεραπευτικών παραγόντων σε οποιαδήποτε αγγειακή περιοχή του σώματος. 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, ότι οι προσεχείς Εσωκομματικές Εκλογές για την εκλογή των Προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π., των Μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των Μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε., καθώς και των Συνέδρων της Παράταξής μας στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, θα διεξαχθούν την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 από την 08:00 έως την 19:00 ώρα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 02:00, είτε δια ζώσης στους χώρους:

Για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, 
στους χώρους του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου  (έναντι παλαιού     σταθμού ΚΤΕΛ –  λιμάνι Ηρακλείου),

Δήμος Χερσονήσου στο Δημαρχείο – χώροι Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης,

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων στο Δημαρχείο, Πεζά,

Δήμος Γόρτυνας – Φαιστού στο Δημαρχείο, Μοίρες  

Κατά τις προσεχείς Εσωκομματικές Εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π., των Μελών της Δ.Ε.Ε.Π., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των Μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. και των Συνέδρων, έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης:

τα Μέλη του Κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021 και,  

τα Μέλη που προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας Μέλους έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 02:00. 

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον Εκλογικό Κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κόμματος.

Η αναγνώριση του Ψηφοφόρου και η διαπίστωση των στοιχείων της ταυτότητάς του από την κατά περίπτωση αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή γίνεται αποκλειστικά, μέσω ενός από τα παρακάτω έγγραφα: 

του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, της προσωρινής βεβαίωσης της οικείας Αστυνομικής Αρχής, (εκδίδεται σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του Α.Δ.Τ.), του Ελληνικού Διαβατηρίου (το οποίο γίνεται δεκτό ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει) της Ελληνικής Άδειας Οδήγησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook