Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε μια προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία μετά από συμβουλές από τους γιατρούς της ότι θα έπρεπε να “ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες”.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωσή του: «Η βασίλισσα δέχτηκε απρόθυμα τις ιατρικές συμβουλές για ξεκούραση τις επόμενες ημέρες. «Η Αυτού Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και είναι απογοητευμένη που δεν θα μπορεί πλέον να επισκέπτεται τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να αναλάβει μία σειρά υποχρεώσεων σήμερα και αύριο».

Η 95χρονη μονάρχης αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου το βράδυ της Τρίτης καλωσόρισε σε δεξίωση κορυφαίους ηγέτες των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας και πολιτικούς, μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη Επενδύσεων που έγινε στο Λονδίνο. Μεταξύ των καλεσμένων που χαιρέτησε, μαζί με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Τον ερχόμενο Ιούνιο η Βασίλισσα γιορτάζει το Δαμαντένιο ιωβηλαίο, δηλαδή 60 χρόνια ηγεμονίας, και η 22η του μήνα ορίστηκε ως αργία για το 2022. Πριν από μία εβδομάδα η μονάρχης εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνιση με μπαστούνι και μάλιστα μπήκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ μέσω συντομότερης από τη συνηθισμένη της οδό.

Πηγή: ertnews.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook