Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων

Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), από τη UNICEF και από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA), και αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης των  ζωτικής σημασίας πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα του.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, το 2ου Κέντρο Υγείας Χανίων και η Ομάδα Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού (www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/), πραγματοποίησαν μια μικρή εκδήλωση στην είσοδο του Νοσοκομείου σε κτίριο του οποίου προβάλλεται η εικόνα για τον μητρικό θηλασμό.

Ο  Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μάνος Μπολώτης επεσήμανε πως ο μητρικός θηλασμός είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει μια μητέρα για το παιδί της.

Η Αργυρώ Κογχυλάκη, από την διαχείριση της ομάδας «Χανιά, φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού», χαρακτήρισε το γάλα «χρυσό υγρό» και τόνισε τα οφέλη αυτού τόσο στο ίδιο το βρέφος, όσο και στις μητέρες, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα λειτουργεί και υποστηρικτικά στις μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους.

Η  πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Κρήτης Βάγια Πήχα, ανέφερε πως στόχος της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού είναι η προάσπιση και ο προαγωγή του μητρικού θηλασμού. Επεσήμανε πως όλο και περισσότερες νεαρές μητέρες ενημερώνονται και θεωρούν τον μητρικό θηλασμό φυσική διατροφή του βρέφους, ενώ τόνισε πως είναι αναγκαία η υποστήριξη των νέων μητέρων μετά την έξοδό τους από την μαιευτική κλινική, για να συνεχίσουν να θηλάζουν τα παιδιά τους.

Ο υπεύθυνος του 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων Στέφανος Ντουκάκης τόνισε πως  το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι απολύτως ασφαλές και ενδεδειγμένο και πως δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στα βρέφη μέσω του θηλασμού.

Η μαία από το 2ο Κέντρο Υγείας Βασιλική Κοντού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη του μητρικού θηλασμού.στα πολλά θετικά του μητρικού θηλασμού.

Να σημειωθεί πως η Ομάδα Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) στον Δημοτικό Κήπο Χανίων και στον χώρο της παιδικής  χαράς, διοργανώνει δημόσιο θηλασμό, συμμετέχοντας στον 12ο πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook