Προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Αρκαλοχωρίου λόγω του μικρού αριθμού των οικίσκων που πρόκειται να παραλάβει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα", πρόκειται να αποσταλούν 99 οικίσκοι που όπως τονίζουν δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τους σεισμόπληκτους της περιοχής. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου αντί για 124 οικίσκοι θα σταλθούν 99 με τον συγκεκριμένο αριθμό να μην καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου. 

H ανακοίνωση

Αρχικά είχαν υποσχεθεί πως θα αποσταλούν 124 οικίσκοι, με τους οποίους δεν καλυπτόταν πλήρως οι ανάγκες στέγασης. Σήμερα αυτός ο αριθμός μειώνεται δραματικά κατά 25 οικίσκους. Στο μεταξύ ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη προβεί σε όλες τις κοστοβόρες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες και εργασίες για την τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τους οικίσκους που θα παραλάμβανε. Η ακύρωση αποστολής των 25 οικίσκων έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών να πετάγονται στα σκουπίδια.

Παράλληλα όμως εκατοντάδες συμπολίτες μας θα κάνουν Χριστούγεννα στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, στο γήπεδο μπάσκετ, σε ξενοδοχεία ή θα συνεχίζουν να παραμένουν φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών και φίλων.

Καλούμε εκ νέου την πολιτεία να μην αθετεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους σεισμόπληκτους.

Υποσχέσεις που αθετούνται στα μάτια των σεισμόπληκτων χαρακτηρίζονται ως εξαγγελίες φωτογράφησης και ως εξαγγελίες διαφήμισης."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook