Σκληρή δήλωση του επόπτη νομού Χανίων για την εκλογική διαδικασία

Τελευταία ενημέρωση 19:23

Λίγο πριν την διενέργεια των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, ένσταση για τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Η ένσταση υπεβλήθη από τον επόπτη νομού Χανίων για την εκλογική διαδικασία κ. Ιπποκράτη Μανουδάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Σύμφωνα με την ένσταση μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή των στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε εκτεταμένη νοθεία σε εκλογικό κέντρο της Κισάμου Χανίων.

Όπως καταγράφεται στην ένταση, διαπιστώθηκε ότι ενώ διαπιστεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία 347 πολίτες, τελικά στην κάλπη εμφανίστηκαν 441 ψηφοδέλτια, κάτι που σημαίνει πως 94 ψηφοδέλτια μπήκαν στην κάλπη χωρίς να έχουν ριχτεί από διαπιστευμένους ψηφοφόρους.

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η δήλωση του κ. Μανουδάκη στο Flashnews.gr:

«Είναι ντροπή για την παράταξή μας, σε μια γιορτή δημοκρατίας, όπως η εκλογή του νέου μας προέδρου, να έχουν ψηφίσει και τα δέντρα, όπως την εποχή της ΕΡΕ.

Όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη, γιατί οι τακτικές αυτές είναι συνεπείς με τον επερχόμενο παλαιοκομματισμό, που διεκδικεί την αρχηγία του χώρου, ο οποίος στάθηκε απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται το θέμα να έχει και νομική συνέχεια, ενώ προβληματισμός επικρατεί για το αν υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά στην περιφέρεια.

Πάντως το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ κάνει λόγο για νοθεία στο 20% των τμημάτων πανελλαδικά και για τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα απο τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook