Φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το Santa Run, αλλά όλοι μπορούν να δώσουν χαρά στα παιδιά και να ενισχύσουν τα ιδρύματα των Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση “φτιάξε σάκο, γίνε Santa”, που διοργανώνεται από το Σωματείο Santa Run Chania, τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Οι σάκοι παραλαμβάνονται δωρεάν από το “εργαστήρι του Santa Run” στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ), με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν γεμάτοι με δώρα για τα παιδιά. 

Ο Δήμος Χανίων στη συνέχεια θα πριμοδοτήσει κάθε σάκο με 15€, που θα διατεθούν απευθείας για τη στήριξη των Σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. 

Επίσης, ο Δήμος Χανίων (μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου), θα διαθέσει τα δώρα, που θα συγκεντρωθούν, σε παιδιά οικογενειών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης. 

«Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ντυνόμαστε Αϊ Βασίληδες, αλλά φέτος γινόμαστε Άη Βασίληδες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του σωματείου Santa Run Chania  Γιάννης Γιαννακάκης, γνωστοποιώντας ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περίπου 600 σάκοι και έχουν επιστραφεί οι περίπου 200 γεμάτοι με δώρα για τα παιδιά.  

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί, εγκαινιάστηκε συμβολικά και η  Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) – Μεγάλο Αρσενάλι.

Πρόκειται για έκθεση με φωτογραφικά στιγμιότυπα από το 1ο Santa Run Chania μέχρι και το πιο πρόσφατο.  

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ζαχάρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Γεωργουλάς, Ντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Ζακινθυνάκης, Νίκος Ζακινθυνάκης, Σωτήρης Ζάχος, Σπύρος Ζερβουδάκης, Αντώνης Κουράτορας, Μαρία Πεντάρη, Αντώνης Στεφανίδης.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Γοναλάκης, Ρούλα Δρακάκη, Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα σωματεία της πόλης μας: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» και Σύλλογος «Ορίζοντας», που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook