Τι ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης.

Τους λόγους για τους οποίους προέβη στην απόφαση (που δίνει τη δυνατότητα αυτή η ΓΓΑ) να μπει συνδρομή 5 ευρώ σε πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις ώρες “κοινού” για να αθλούνται εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Τάκης Σβουράκης. Παράλληλα, κάθε πολίτης που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα αθλούμενου, η οποία αφορά αποκλειστικά τους ενήλικες αθλούμενους πολίτες και όχι τους αθλητές ή τους αθλούμενους συλλόγων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΓΓΑ, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με το ΕΑΚ Χανίων.

Η τοποθέτηση-εξήγηση του κ. Σβουράκη κινήθηκε σε τρεις άξονες:

1) Η διοίκηση θα αισθάνεται την υποχρέωση να διατηρεί την εγκατάσταση, κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις προς όφελος των πολιτών.

2) Το ΕΑΚ Χανίων δεν είναι ένα ελεύθερο πάρκο. Έχουν παρατηρηθεί πολλά άσχημα φαινόμενα

3) Υπάρχουνοι πάγιες δαππάνες και ι ζημιές που προκύπτουν, οι οποίες επιδιορθώνονται όταν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία

“Όλα τα ΕΑΚ Χανίων επιχορηγούνται με κάποιον προϋπολογισμό. Τα ΕΑΚ όμως οφείλουν να δημιουργούν ιδία έσοδα, τα οποία ξαναγυρνούν στα ΕΑΚ, για να μπορούν να διεκδικηθούν έκτακτες επιχορηγήσεις και για να επιδιορθώνονται κάποιες ζημιές που προκύπτουν. Έσοδα όπως το ενοίκιο του κυλικείου, συναυλίες, άλλες εκδηλώσεις εντός χώρου του ΕΑΚ. Η συνδρομή των 5 ευρώ μπαίνει στα ίδια έσοδα και αυτό αποτελεί καινοτομία. Εμείς δίνουμε αξία στην καινοτομία. “, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων.

“Η ελάχιστη συνδρομή των πολιτών θα λειτουργήσει ανταποδοτικά”, σημείωσε ο κ. Σβουράκης.

“Βασικός πυλώνας αυτής της απόφασης είναι και η ασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην εγκατάσταση”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΑΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στα ήδη εκτελεσθέντα έργα συντήρησης που έχουν ήδη γίνει εντός του ΕΑΚ Χανίων.

“Αυτή η απόφαση μάλιστα συμβαίνει και σε άλλα ΕΑΚ. Στο Ηράκλειο ωστόσο και στο Παγκρήτιο που είναι δημοτικό στάδιο, η συνδρομή είναι 20 ευρώ”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της συνδρομης αλλά και του ελέγχου των πιστοποιητικών θα λάβει χώρα από την 1η Φεβρουαρίου 2022 και μάλιστα έχει τοποθετηθεί ειδικό “κουβούκλιο” στην είσοδο του Σταδίου όπου υπάλληλος του ΕΑΚ θα ελέγχει αν αυτός που μπαίνει πληροί τις προϋποθέσεις.

Το ειδικό “κουβούκλιο”

Υπάρχουν και κατηγορίες που θα μπαίνουν χωρις συνδρομή

  • Τα άτομα με αναπηρία μαζί με τον συνοδό τους.
  • Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής
  • Οι άνεργοι
  • Οι φοιτητές
  • Οι πολύτεκνοι
  • Οι υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας
  • Οι διαιτητές όλων των αθλημάτων

Όι ώρες  κοινού είναι από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, πλην τις 17.00-20.30 που είναι οι ώρες προπονήσεων των συλλόγων που είναι εγκεγραμμένοι στο μητρώο της ΓΓΑ. 

Υπάρχει τέλος στο πλάνο της διοίκησηςη του ΕΑΚ, το Εθνικό Στάδιο να λειτουργεί και την Κυριακή, με υπάλληλο που θα μισθωθεί από το ΕΑΚ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook