Σε πασαρέλα μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου το φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα φιλοξένησε επίδειξη μόδας με…ποδήλατα.

Τα μοντέλα, κορίτσια και αγόρια, έδειξαν σπορ και επίσημα ρούχα από την χειμερινή κολεξιόν, κάνοντας πετάλι σε ποδήλατα πόλης, σπαστά, mountain bike, ποδήλατα fitness και trekking.

Εντυπωσιακό ήταν το μακιγιάζ των κοριτσιών, οι περισσότερες από τις οποίες, πάντως, ποδηλάτησαν με ίσια παπούτσια, αν και δεν έλειψαν και μερικές τολμηρές που φόρεσαν τακούνια.

Στόχος της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσαν η BikeRespect καιι ο δήμος Θεσσαλονίκης, ήταν να αναδειχθεί η αισθητική πλευρά του ποδηλάτου και να στηριχθούν οι δημιουργοί και τα καταστήματα του κέντρου της πόλης.

Η ιδέα του Fashion On Wheels γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών για τη διάδοση του ποδηλάτου σε συνεργασία με καταστήματα πώλησης ποδηλάτων, καταστήματα ρούχων, σχεδιαστές κοσμημάτων και αξεσουάρ, hair artists, make up artitsts, στυλίστες, φωτογράφους και μοντέλα , που συνεργάστηκαν από την πρώτη στιγμή για τον κοινό σκοπό.