Λίγο μετά τις 7 το πρωί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή – Οι  επτά συλληφθέντες αναμένεται να έρχονται διαδοχικά στα δικαστήρια

Σε εξέλιξη – Τελευταία ενημέρωση 16:48

Σε μαραθώνιες έχουν εξελιχθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά. Οι επτά οδηγούνται διαδοχικά στον ανακριτή.

Η διαδικασία έχει αρχίσει από τις 7 το πρωί με την ιδιοκτήτρια, την κόρη της και τον ψυχίατρο να απολογούνται πρώτοι. Θυμίζουμε ότι επιπλέον κατηγορούνται ένας γιατρός που εργαζόταν ως υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου και δυο νοσηλευτές.

Συνήγορος κατηγορίας 

Την ανάγκη να αποφασιστεί η προφυλάκιση των κατηγορουμένων τόνισε η Μαρία Παπαδάκη συνήγορος κάποιων εκ των οικογενειών των θυμάτων. Η κ. Παπαδάκη τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι φυγής διότι διαθέτουν οικονομική επιφάνεια και ο οίκος ευγηρίας που αυτή την στιγμή λειτουργεί κανονικά, διατίθεται ακόμα προς πώληση στο διαδίκτυο. Επιπλέον τόνισε ότι η μονάδα βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία ενώ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο να τελεστούν και άλλες παράνομες πράξεις.

Στη συνέχεια στις δηλώσεις η κ. Παπαδάκη υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο τους τελευταίους δυο μήνες έχει απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη. 

Γιος ηλικιωμένου τροφίμου του οίκου ευγηρίας 

Σε δηλώσεις του ο γιος ενός από τα θύματα, ο κ. Νεκτάριος Τζεγιαννάκης, αναφέρει πως η μητέρα του διέμεινε στον οίκο ευγηρίας για 45 μέρες το 2017 ώσπου κατέληξε. Όπως αναφέρει ο κ. Τζεγιαννάκης στον οίκο ευγηρίας δεν τους πρόσεχαν καθόλου ενώ αναφέρει πως μόλις μεταφέρθηκε η μητέρα του εκεί άρχισε να καταρρέει με εκείνον και τα αδέρφια του να την βλέπουν καθημερινά να χειροτερεύει. Ακόμη ο κ. Νεκτάριος Τζεγιαννάκης στις δηλώσεις του ανέφερε πως στον οίκο ευγηρίας είχαν πάρει τη βέρα της μητέρας του ενώ ακουγόταν πως έπαιρναν γενικά κοσμήματα από τους τρόφιμους.

Γιος τροφίμου από την πλευρά της υπεράσπισης

Σε δηλώσεις του ο γιος μια τρόφιμου που διαμένει ακόμα στον οίκο ευγηρίας,  κ. Μαυρεδάκης , αναφέρει πως ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει κάτι από όλα όσα λέγονται. Η μητέρα του όπως αναφέρει βρίσκεται στην μονάδα εδώ και 2 χρόνια και όταν πήγε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και τώρα είναι καλύτερα. Ακόμη όπως αναφέρει η μητέρα του δεν του έχει εκφράσει πότε κανένα παράπονο και με το προσωπικό έχει πολύ καλή σχέση. Ο κ. Μαυρεδάκης στις δηλώσεις του λέει πως δεν έχει διαπιστώσει τίποτα από αυτά που λέγονται για τον οίκο ευγηρίας αλλά ωστόσο τονίζει ότι δεν μπορεί να είναι και απόλυτα βέβαιος. Τέλος ο κ. Μαυρεδάκης τονίζει ότι επισκέπτεται την μητέρα του κάθε βδομάδα και δεν έχει διαπιστώσει κάτι και γενικά όταν επισκέπτεται την μητέρα του δεν έχει ακούσει κάποιο παράπονο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook