Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του πρώην Ξενία «Ήλιος» στου «Κοκκίνη Χάνι», αλλά να συντηρηθεί από το κράτος για τις ανάγκες του ΔΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του Κόμματος στη Βουλή.

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε την μεθόδευση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το ένα από τα δύο κτίρια του πρώην Ξενία «Ήλιος», όπου στεγάζονταν το ΔΙΕΚ. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, δίνει το πράσινο φως και για την ιδιωτικοποίηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων ΔΙΕΚ στην Ανάβυσσο, στην Περαία Θεσσαλονίκης και στη Ρόδο,  όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που εμπαίζει εργαζόμενους και σπουδαστές, με τη λειτουργία του ΔΙΕΚ να συνεχίζει να βρίσκεται «στον αέρα», με λύσεις «μπαλώματα». Προέταξε την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του ΔΙΕΚ και η απρόσκοπτη λειτουργία τους, με προσλήψεις μόνιμου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, εξασφάλιση του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, των συγγραμμάτων, του σπουδαστικού πάσο και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη δωρεάν μόρφωση των σπουδαστών.

Απαντώντας η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη προσπάθησε να πείσει ότι διαστρεβλώνονται τα λόγια και οι προθέσεις της ίδιας και της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του κτιρίου και του Δημοσίου ΙΕΚ.

Στη δευτερολογία του ο Μανώλης Συντυχάκης ξεμπρόστιασε την κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης, παραθέτοντας αυτούσια τα λόγια της υφυπουργού Τουρισμού από συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου παραδεχόταν την πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί το κτίριο. Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί πλήρως, σε ρόλο διαμεσολαβητή, τις απαιτήσεις του ιδιώτη επενδυτή, του μελλοντικού ξενοδόχου, θέτοντας στις υπηρεσίες του μια δημόσια σχολή και τους πρακτικάριους, δίνει δηλαδή πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook