Η συνάντηση είχε ως στόχο την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε και ο τρίτος γύρος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων Ουκρανίας και Ρωσίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας με στόχο να βρεθεί άμεση λύση για τη λήξη του πολέμου που μαίνεται για πέμπτη μέρα. Λίγο πριν γίνει γνωστή η ολοκλήρωση των συνομιλιών ο πρόεδρος τους Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε αίτημα για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών θα μεταβούν σε Μόσχα και Κίεβο προκειμένου να διαβουλευθούνμε τις κυβερνήσεις τους. Η επόμενη συνάντηση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας και όχι ξανά στο Γόμελ. 

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική και η ουκρανική πλευρά βρήκαν ορισμένα σημεία επαφής πάνω στα οποία οι δύο χώρες θα μπορούσαν να χτίσουν κοινές θέσεις. Από την πλευρά του Κιέβου, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν θέματα προτεραιότητας για τα οποία περιέγραψαν συγκεκριμένες λύσεις. Αυτά τα θέματα θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook