Μια από τις πολλές ιστορίες… απόγνωσης πολιτών που είδαν να τους στέλλονται υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Η κατάσταση με τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού πολλαππλασιάζονται οι πολίτες που αναγκάζονται να πληρώσουν 3 και 4 φορές παραπάνω λογαριασμούς, σε σχέση με εκείνους που καλούνταν να πληρώσουν πέρυσι.

Ένας Χανιώτης που βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΔΕΗ, στο περιθώριο της παράστασης διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων (παρόντος και του Πάνου Σκουρλέτη) μιλώντας στις κάμερες, ανέφερε ότι για χρήση ρεύματος στο σπίτι του που έχει θερμοσυσσωρευτές, καλείται να πληρώσει (για το τελευταίο 4μηνο) 2328 ευρω, ενώ αντίστοιχα πέρυσι πλήρωσε 584 ευρω!

Αυτό που του τονίστηκε από την ΔΕΗ ήταν ότι η ρήτρα αναπροσαρμγής του λογαριασμού του φτάνει τα 1680 ευρώ!

“Έχω ένα σπίτι με θερμοσυσσωρευτές. Αυτοί αναβουν τη νυχτα για να ζεσταινόμαστε την ημέρα” επισημαίνει ο πολίτης. 

Και προσθέτει:

“Που να βρώ τα χρήματα να πληρώσω αυτόν τον λογαριασμό. Εγώ με μία σύνταξη και η γυναίκα μου να μη δουλεύει είναι αδιανόητο, πώς θα τον πληρώσω; Προσθέστε ότι δίνω και ενοίκιο 400 ευρώ. Μου είπαν ότι η αιτία της αύξησης αυτού του λογαριασμού είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής”.

Πλέον ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας, όπως και άλλοι, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο ποσό.

“Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνω. Θα αναγκαστώ να δανειστώ, κάτι πρέπει να κάνω”, τονίζει χαρακτηριστικά και όντας, στην κυριολεξία, απαλπισμένος.

Δείτε τη δήλωση του πολίτη που του ήρθε ο υπέρογκος λογαριασμός της ΔΕΗ:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook