Ετοιμάζεσαι για ταξίδι μαζί με τον σκύλο σου; Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου και ποια από τα πράγματα του είναι απαραίτητα;

Όσο ο καιρός γίνεται καλύτερος, τόσο μεγαλώνει και η διάθεση για εκδρομές, ταξίδια και εξορμήσεις στη φύση. Εννοείται πως ο τετράποδος φίλος σου θα σε συνοδεύσει σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Εάν λοιπόν ετοιμάζεις τα πράγματά σου με σκοπό να ζήσεις νέες συγκινήσεις, μην ξεχάσεις να πακετάρεις και τα απαραίτητα για το σκυλάκι σου. Τι πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει η «βαλίτσα διακοπών» του σκύλου σου; 

Σίγουρα, τα αντικείμενα που θα πάρεις μαζί σου έχουν άμεση σχέση με τον προορισμό, τις δραστηριότητες που θα κάνετε εκεί, αλλά και με το μέγεθος και τον χαρακτήρα του σκύλου σου. Άλλα πράγματα θα χρειαστεί ένας μικρόσωμος και άλλα ένας μεγαλύτερος σε μέγεθος σκύλος. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας του σκύλου σου. Υπάρχουν σκυλιά που εγκλιματίζονται πολύ εύκολα σε ένα νέο περιβάλλον και σκυλιά που χρειάζονται αρκετά οικεία αντικείμενα για να αισθανθούν άνετα. 

Τα Βασικά για τη Βόλτα 
Ανεξάρτητα εάν ο προορισμός του ταξιδιού είναι πόλη, βουνό ή θάλασσα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τον απαραίτητο εξοπλισμό βόλτας, αρχικά για την ασφάλεια του σκύλου σου, όπως και για τον κόσμο που θα συναντήσεις εκεί. Σε αυτή τη λίστα μπαίνει προφανώς το λουρί και το σαμαράκι σκύλου, αλλά και το κολάρο σκύλου, το οποίο θα πρέπει να αναγράφει πάνω τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Είναι αρκετά απαραίτητο, καθώς είναι αρκετά σύνηθες σε νέα περιβάλλοντα, εάν δεν είμαστε αρκετά προσεχτικοί, τα σκυλιά να χαθούν. Τέλος, εάν εσύ και ο σκύλος σου έχετε όρεξη  για… φωτογραφήσεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου διάφορα περιλαίμια σκύλων για να τα αλλάζετε ανάλογα με τη διάθεσή σας! 

Μεταφορά με Ασφάλεια 
Ένα ταξίδι μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα. Είτε επιλέξεις αυτοκίνητο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο, θα πρέπει να φροντίσεις ο σκύλος σου να βρίσκεται στην κατάλληλη τσάντα μεταφοράς. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τσάντες μεταφοράς σκύλων, όπου μπορείς να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στο μέγεθος του κατοικίδιου σου.  Εάν ο σκύλος σου αισθάνεται αρκετά άνετα με τα νέα μέρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τσάντα μεταφορά του και ως κρεβάτι, όταν θα φτάσεις στον προορισμό σου. Επίσης, εάν ταξιδέψεις με αυτοκίνητο, υπάρχουν τσάντες μεταφοράς σκύλων που είναι ειδικές για να τοποθετούνται σε αυτοκίνητα. Στο ταξίδι μην ξεχάσεις να φροντίσεις και για την ενυδάτωση του κατοικίδιου σου. Είναι καλό να έχεις μαζί σου ένα μπολ σκύλων, έτσι ώστε ο σκύλος σου να μπορεί να πίνει νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Άνεση, Ξεκούραση και Παιχνίδι στις Διακοπές 
Είναι καλό να φροντίσεις ο χώρος που θα μείνεις να είναι αρκετά άνετος για τον σκύλο σου, να έχει δηλαδή αρκετό χώρο να κινηθεί και να παίξει. Εάν δεν του αρέσουν πολύ τα νέα περιβάλλοντα, θα πρέπει ιδανικά να έχεις μαζί σου διάφορα αντικείμενα που του είναι οικεία. Τα παιχνίδια σκύλων, όπως και τα κρεβάτια σκύλων αποτελούν ιδανικές επιλογές για να φέρουν κάτι από το σπίτι σας στο νέο χώρο που θα μείνετε. 

Τέλος, δεν πρέπει να αμελήσεις για κανένα λόγο την υγιεινή του σκύλου σου με τις οδοντόβουρτσες για σκύλους να βρίσκονται πρώτες στη λίστα με τις προμήθειες. Επίσης, εάν έχεις σκοπό να περάσετε πολλές ώρες, για παράδειγμα στη φύση, και θα μείνετε αρκετές ημέρες στον προορισμό σας, τότε καλό θα ήταν να είχες μαζί σου και το σαμπουάν για σκύλους. 

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων μέσα από το καλύτερο pet shop για σκύλους και γάτες animal.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook