Σύμφωνα με τον Γιώργο Αδαμίδη μόνο με συμμετοχή του λιγνίτη στο 30% της παραγωγής θα έχουμε λογικές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα – Καταγγέλλει αισχροκέρδεια στις τιμές παραγωγής

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα θέματα που τους αφορούν.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του παρέθεσε και συνέντευξη για το θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες και δεν είναι άλλο από την μεγάλη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πως λειτουργεί το χρηματιστήριο τιμών ενέργειας, τονίζοντας πως υπάρχουν στρεβλώσεις που πιθανά υποκρύπτουν υπόγειες διαδρομές διαμόρφωσης και χειραγώγησης των τιμών. Ο ίδιος έκανε λόγο για ολιγοπώλιο καθώς οι τιμές καθορίζονται από 4-5 εταιρείες, ενώ μίλησε και για αισχροκέρδεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην δεδομένη συγκυρία με τις τιμές του εισαγώμενου φυσικού αερίου στα ύψη, η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί πρωτίστως στην δική της παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  και κυρίως στην παραγωγή από λιγνιτικές  και υδροηλεκτρικές μονάδες και από τις ΑΠΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από λιγνίτη φτάσει σε ένα ποσοστό περίπου στο 30% τότε οι τιμές θα μπορούν να είναι σε λογικά επίπεδα.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook