Μέσα στα 6.000 τ.μ. το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων φιλοξενεί πάνω από 3.500 εκθέματα εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά.

Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων άνοιξε τις πύλες του στο κοινό σήμερα – με δωρεάν είσοδο για σήμερα και αύριο, ενώ χθες το επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων διαρθρώνεται συνολικά σε πέντε θεματικούς άξονες. Ο πρώτος και ο δεύτερος άξονας εισάγει τον επισκέπτη στην νέα έκθεση μέσα από εποπτικό υλικό, ψηφιοποιημένα αρχεία, αρχαιολογικά ευρήματα και φωτογραφίες, παραθέτοντας την αρχαιολογική έρευναστην περιοχή των Χανίων, την ιστορία των ανασκαφών και τη θέση της Κρήτης στο ευρύτερο μεσογειακό περιβάλλον.

Ακολουθεί ο τρίτος άξονας της προϊστορικής περιόδου και ο τέταρτος της ιστορικής περιόδου. Σε αυτούς τους δυο υπάρχουν μικρότερες χωροχρονικές θεματικές ενότητες στις οποίες παρουσιάζονται οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν στα Χανιά από την προϊστορική περίοδο έως και τα όψιμα ρωμαϊκά χρόνια.

Μια μικρή μόνο γεύση από τα χιλιάδες εκθέματα δίνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν

Στον πέμπτο άξονα εκτίθεται η συλλογή Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη καθώς και ιδιωτικές συλλογές και δωρεές προς το μουσείο.

Τ.Λ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook