Σερβίρετε ιδανικά με ρύζι ή νουντλς

Υλικά

12 μπουτάκια κοτόπουλου
1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο
2 κ. γλ. σάλτσα τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
1/4 φλ. τσαγιού νερό
1 κ. σ. σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κάντε μια κάθετη σχισμή στο παχύτερο μέρος από το κάθε μπουτάκι κοτόπουλου και τοποθετήστε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
Βήμα 3
Περιχύστε το μείγμα στο κοτόπουλο, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 5
Πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε με ρύζι ή νουντλς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook