Μπλόκο σε μέλη μαφιόζικων οργανώσεων που ζητούσαν από τους επιχειρηματίες να τους πληρώνουν «φόρο προστασίας» έβαλαν η Ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι του Παλέρμο στη Σικελία το πρωί της Τρίτης (17/5).

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 31 συλλήψεις μαφιόζων ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο Αντόνιο Λο Νίγκρο, 43 ετών, με κύριο ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Ντράγκετα, την πανίσχυρη μαφία της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους, ανερχόμενους «νονούς» της σικελικής μαφίας. Σε πολλές περιοχές του Παλέρμο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά τις προσπάθειες των αρχών, είχε καταφέρει να επιβάλει και πάλι σχεδόν στο σύνολο των εμπόρων την πληρωμή «υποχρεωτικού φόρου προστασίας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, «πλήρωναν όλοι, από τον πλανόδιο πωλητή μέχρι τους ιδιοκτήτες οικοδομικών εταιριών». Οι συλληφθέντες όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απαιτούσαν «χρηματικό οβολό» και από πολλούς κατοίκους του Παλέρμο, που ήθελαν να πουλήσουν ακίνητα που είχαν στην ιδιοκτησία τους.

Κανείς από τους επιχειρηματίες δεν ήθελε να καταγγείλει τις πιέσεις που δεχόταν
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κανένας από τους πολίτες ή ιδιοκτήτες εμπορικής επιχείρησης δεν θέλησε να καταγγείλει τις παράνομες αυτές δράσεις και την συνεχή πίεση που δεχόταν.

Μόνο όταν δέκα έμποροι κλήθηκαν στο τμήμα, έπειτα από παρακολουθήσεις και αναλυτική συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, παραδέχθηκαν ότι κάθε μήνα ήταν υποχρεωμένοι να στηρίζουν τους εκπροσώπους της Κόζα Νόστρα με καταβολή καθορισμένου χρηματικού ποσού.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook