foto newsbeast.gr

Οι ερευνητές που ψάχνουν απαντήσεις για τη συντριβή του αεροσκάφους της China Eastern Airlines στις 21 Μαρτίου, εξετάζουν τις κινήσεις του πληρώματος, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ανέφεραν δυο άτομα με γνώση του θέματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα αεροπορική τραγωδία εδώ και 28 χρόνια για την Κίνα. Το Boeing 737-800 συνετρίβη στα βουνά στην περιοχή Κουανγκσί της νότιας Κίνας, χάνοντας απότομα ύψος και παρασέρνοντας στον θάνατο 123 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος.

Οι πιλότοι δεν απάντησαν σε επανειλημμένες κλήσεις από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και αεροπλάνα που βρίσκονταν κοντά κατά τη διάρκεια της «βουτιάς» του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις αρχές.

Την Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε πως τα στοιχεία από την πτήση που προέκυψαν από ένα από τα μαύρα κουτιά δείχνουν πως κάποιος στο πιλοτήριο προκάλεσε επίτηδες τη συντριβή του αεροπλάνου, επικαλούμενη ανθρώπους με πληροφορίες επί του θέματος.

Μια πηγή είπε στο Reuters πως οι ερευνητές ψάχνουν να βρουν αν η συντριβή ήταν «εθελοντική» πράξη από μέλη του πληρώματος, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η «βουτιά» ήταν σκόπιμη.

Ο καταγραφέας στο κόκπιτ είχε υποστεί ζημιά στη διάρκεια της συντριβής και δεν είναι σαφές αν οι ερευνητές έχουν καταφέρει να βρουν κάποια πληροφορία από αυτό.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook