Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και περιγράφουν την επίσκεψη τους στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και τις εμπειρίες τους αναφέρουν τα εξής:

Μέσα από αυτή τη δράση στόχος ήταν να δώσουμε στα «δομικάκια» μας – όπως τα αποκαλούμε – το κίνητρο να ζήσουν έστω και για λίγο την εμπειρία της φοίτησης σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Να τους δώσουμε το έναυσμα να θέσουν νέους στόχους και να οραματιστούν το μέλλον τους με αισιοδοξία, κάτι που ύστερα από δύο χρόνια καραντίνας και ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας φαίνεται να είχαν χάσει.

Ναι αλλά με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Ίσως αν παίρναμε έγκριση από το Πολυτεχνείο Κρήτης να πραγματοποιήσουμε εκεί μια διδακτική – βιωματική επίσκεψη, να ξεκινήσουμε από το πρωί ως φοιτητές/τριες, να καθίσουμε στα πανεπιστημιακά έδρανα, να επισκεφτούμε εργαστήρια, να παρακολουθήσουμε διαλέξεις, να διατυπώσουμε ερωτήματα και να λύσουμε σχετικές απορίες…

Ίσως κάτι τέτοιο να μην ήταν τίποτα… Ίσως όμως να ήταν και κάτι… Και όντως ήταν!

Η Πρυτανεία αποδέχτηκε το αίτημα μας και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε για αυτό.
Η κ. Βαλίνα Γεροπάντα, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Μας υποδέχτηκε την Παρασκευή 13 Μαίου 2022 με χαμόγελο και θετική διάθεση, άκουσε τις απορίες και τους προβληματισμούς των παιδιών και συζήτησε μαζί τους με τρόπο φιλικό και ιδιαίτερα προσιτό.
Μας ξενάγησε στα Εργαστήρια και μας περιέγραψε τα θεωρητικά μαθήματα του Τμήματος δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να νιώσουν πραγματικά ως «φοιτητές» έστω και για λίγο…

Οι μαθητές/τριες μας έφυγαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι νέες εμπειρίες, θετικά συναισθήματα και όραμα για το μέλλον.

Ο στόχος επετεύχθη!

Νιώθουμε, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά για την συνδρομή τους στο παραπάνω εγχείρημα όλους τους Καθηγητές/τριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τους φοιτητές /τριες και ιδιαιτέρως τους κ. Ασλανίδη, κ. Μανδαλάκη, κ Τσάρα και φυσικά την κ. Γεροπάντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook