Την πρώτη φάση των κατασκευών που θα αποτελούν πλέον τους πάγκους και τα σκίαστρα της λαϊκής αγοράς Χανίων, παρουσίασε το Πολυτεχνείο Κρήτης στον δήμο Χανίων.

Πρόκειται για κατασκευές με σκίαστρα που θα αποτελούν τους πάγκους που θα χρησιμοποιούνται στη λαϊκή δίνοντας μια ενιαία αισθητική και εικόνα. Ο σχεδιασμός έγινε βάσει των αναγκών των παραγωγών και εμπόρων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αλέξανδρο Βαζάκα, ο πάγκος στήνεται πολύ γρήγορα, είναι ελαφρύς και εύκολα μεταφερόμενος. Μπορεί να σηκώσει περίπου 1 τόνο με το κάτω μέρος να είναι αναδιπλούμενο και το πάνω συναρμολογούμενο. Επίσης η τέντα μετακινείται οριζοντίως.

Σύμφωνα με τον δήμο εκτιμάται ότι τέλος του χρόνου θα παραδοθεί το έργο και θα αρχίσει η διαδικασία της ανάθεσης για την κατασκευή των πάγκων. Το κόστος κατασκευής αναμένεται να το αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος θα παράσχει ως δημοτική περιουσία τους πάγκους στους εμπόρους και τους παραγωγούς με εγγυήσεις για την προστασία και προφύλαξή τους.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook