Περιστατικά που έλαβαν χώρα τόσο στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου όσο και σε εκείνο του Ρεθύμνου και τα οποίο αφενός προκαλούν ανησυχία, αφετέρου προβληματισμό, καθώς, συν τοις άλλοις, έλαβαν χώρα στο περιθώριο “δημοκρατικών διαδικασιών, όπως είναι οι φοιτητικές εκλογές.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία μιλά για “ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων”, ενώ στον επίλογο της ανακοίνωση αναφέρει ότι “η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα  λύσει προβλήματα”.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τον έντονο  προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε  πανεπιστημιακούς χώρους. Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση  των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα  ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί  ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί  τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.  

Οι φοιτητές/τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής  κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής  ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου).  

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής  γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού  ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.  

Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα  λύσει προβλήματα.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook