Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου η καταβολή αποζημιώσεων στους δημοτικούς συμβούλους για την περίοδο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2011 και όπως καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητά την κατάργησή τους με ανακοίνωση που εξέδωσε:

Με τη διαφωνία και μόνο των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου (27/12/2011), ψηφίστηκε η διάθεση πίστωσης για τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων, τους μήνες Ιούλιο έως και Νοέμβριο 2011, ποσού 29.382,65 €.

Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης(όχι μόνο σε συνθήκες κρίσης), είναι ότι όλοι οι εκλεγμένοι, πρέπει να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους. Αυτό κάνουν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές. Το σύνολο των αποζημιώσεων και όποια άλλα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε δημόσιες θέσεις αποδίδονται στο κόμμα. Αυτό αφορά τους πάντες: βουλευτές, δημάρχους μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο. Εκεί ανήκουν και κατατίθενται και οι αποζημιώσεις των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που διατυπώθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, θα επανέλθει εκ νέου στο ΔΣ τη νέα χρονιά του 2012 και θα είναι εφάμιλλη της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει εδώ και ενάμισι χρόνο το ΚΚΕ στη Βουλή, για τις βουλευτικές αποζημιώσεις και συντάξεις χωρίς ωστόσο να παίρνουν θέση τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Πρόταση έχει ως εξής

1. Κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών στους δήμους για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια, τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα. Να υπάρξει ασυμβίβαστο στη μισθοδοσία αιρετών (αντιδημάρχων, Προέδρων συμβουλίων και νομικών προσώπων, κ.λ.π.) στην περίπτωση που μισθοδοτούνται ή δουλεύουν συγχρόνως και στον επαγγελματικό τους χώρο (δημόσιο, ιδιωτικό, ελεύθερο επάγγελμα).

2. Να καταργηθεί με αναδρομική ισχύ η συνταξιοδότηση αιρετών (Δημάρχων, πρώην Νομαρχών) εφ’ όσον έχουν σύνταξη από άλλο ταμείο επαγγελματικού φορέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook