Με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» τιμάται από τον Δήμο Ηρακλείου ο Ιωσήφ Σηφάκης, μια προσωπικότητα του τόπου μας καταξιωμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές της γενιάς του.

Για να τιμηθεί ο παγκοσμίου κύρους επιστήμονας από την πόλη που γεννήθηκε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία ομοφώνως πρότεινε να αποδοθεί, εμβόλιμα για το έτος 2022, το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον Ιωσήφ Σηφάκη. Η πρόταση της Επιτροπής έγινε ομοφώνως αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου.

Η βράβευσή του εντάχθηκε στον θεματικό κύκλο των «Γραμμάτων», με το σκεπτικό ότι: όπως ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, αναλόγως και ο Ι. Σηφάκης, με την απήχηση του έργου του στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, αλλά και ως στοχαστής, δοκιμιογράφος και με τις διαλέξεις του για την επίδραση της τεχνολογίας στην σύγχρονη κοινωνία, τιμά παγκοσμίως την Κρήτη και την γενέτειρά του, το Ηράκλειο, του οποίου θα αποτελεί εφεξής και πρέσβη προβολής διεθνώς, στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Τελετή βράβευσης του Ιωσήφ Σηφάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2022, στον χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Για το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα ομιλήσει η Άννα Γριμάνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook