φωτο από orthodoxianewsagency.gr

Με ιδιαίτερο σεβασμό και βαθιά συγκίνηση οι επιστήμονες που συμμετέχουν σε μεγάλο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, συγκεντρώθηκαν για να φυτέψουν στη Μνήμη της Suzzane Eaton, θύμα δολοφονίας τον Ιούλιο του 2019, ενώ είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, με τίτλο: Workshop Molecular and Developmental Biology of Drosophila, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου έγινε η φύτευση ενός δένδρου.

Δίπλα στο δέντρο έγιναν και τα αποκαλυπτήρια σχετικής αναμνηστικής πλάκας στην μνήμη της αδικοχαμένης επιστήμονος.

φωτο από orthodoxianewsagency.gr
φωτο από orthodoxianewsagency.gr

 Ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ Κωνσταντίνος  Ζορμπάς, σε  σύντομη ομιλία του ανέφερε:

«Πάντα ο άνθρωπος βασανίζεται από ένα ερώτημα: ποιος είναι. Και όπως έλεγε ο Έριχ Φρόμ ο άνθρωπος δεν εξαντλείται στο «ἔχειν», αλλά πρέπει να επεκτείνεται στο «εἶναι». Πρόκειται για κλασσικό ερώτημα που έθεσε και σε βιβλίο του με τίτλο: «Νά ἔχεις ἤ νά εἶσαι;», δηλαδή αν ο άνθρωπος είναι μόνον αυτό που έχει, όταν χαθεί αυτό πού έχει, τότε ποιός θα είναι; Σήμερα λοιπόν όλοι μαζί φυτεύουμε στη Μνήμη της ένα δένδρο, αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε στον «ὅλο» άνθρωπο και στην ενότητα του ανθρώπου με τον Θεό, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, γιατί ο άνθρωπος είναι ο «κόσμος ὁ δεύτερος, ἐν μικρῷ ὁ μέγας».

Αιωνία η μνήμη της!

φωτο από orthodoxianewsagency.gr

Υπενθυμίζεται πως η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος είχε εξαφανιστεί στις 4 Ιουλίου 2019 ενώ είχε φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για μια βόλτα στην περιοχή.

Στις 9 Ιουλίου εντοπίστηκε δολοφονημένη και σεξουαλικά κακοποιημένη σε σπηλιά στο Μάλεμε.

Στις 15 Ιουλίου η αστυνομία των Χανίων εξιχνιάζει το έγκλημα και συλλαμβάνει έναν 27χρονο από το Μάλεμε που διέμενε στην Κίσαμο.

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη συν 13 χρόνια.

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ  της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook