Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Στον 5ο όροφο της Νομικής» εκδόθηκε το 2018 στην Γαλλία, όπου κατοικεί ο Κρητικός συγγραφέας και τώρα πλέον θα μπορούν να «ταξιδέψουν» την πλοκή του και οι Έλληνες, καθώς εκδόθηκε και στην ελληνική γλώσσα.

Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο αστυνομικό μυθιστόρημα η πλοκή του οποίου ξεκινά από τον….5ο όροφο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου βρίσκεται ο τομέας της εγκληματολογίας, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο συγγραφέας, καθώς σπούδασε στην Νομική σχολή.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ βιβλίου Χανίων.

Με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη συζήτησε ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Σταύρος Ζουλάκης, βάζοντας το επίκεντρο, την λογοτεχνία, το έγκλημα, την τέχνη, το Παρίσι και άλλα πολλά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αδερφός του συγγραφέα, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.  Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» μίλησε για την περηφάνια του για το συγγραφικό έργο του αδερφού που μετά την Ευρώπη κατακτά τώρα και την Ελλάδα: «Όσο έλειπες από κοντά μας αναρωτιόμασταν πότε θα γύριζες πάλι δίπλα μας. Και να, που είσαι πάλι εδώ, επέστρεψες επιτυχημένος συγγραφέας με τα έργα σου γνωστά στην Ευρώπη, κάνοντας όλη μας την οικογένεια ακόμη πιο περήφανη. Μια οικογένεια που μας μεγάλωσε με την αρχή του να είμαστε ωφέλιμοι για  τους άλλους και τον τόπο μας, όπως τόσα χρόνια έτσι και τώρα αλλά και στο μέλλον».

Ιδιαίτερη στιγμή της παρουσίασης ήταν η αναφορά του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στην αφιέρωση του βιβλίου από τον αδερφό του στην κόρη του, Αλίκη. «Ξεχωρίζω ως πατέρας τη αφιέρωσή σου στη μικρή Αλίκη. Είμαι σίγουρος πως ό,τι νιώθω αυτή τη στιγμή θα το νιώσει και εκείνη μόλις φτάσει στην ηλικία που θα της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον κόσμο γύρω της

Το παρών έδωσαν – μεταξύ άλλων – η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook