Θύματα ενός  Έλληνα, ήδη καταδικασμένου  για απάτες,  έπεσαν πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι σε ολόκληρη την χώρα με την δράση του ίδιου αλλά και των συνεργών του να παίρνει τέλος χάρη στην εμπεριστατωμένη και εξονυχιστική έρευνα των αστυνομικών και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου.

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε όταν ένας ηλικιωμένος από την Κίσσαμο, κατήγγειλε στο Α.Τ. Κισσάμου που είχε πέσει θύμα απάτης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, o ηλικιωμένος συνταξιούχος ανέφερε ότι τον πήρε ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στην Κίσαμο και του είπε ότι δικαιούτο αναδρομικά ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

 Όμως επειδή έπρεπε να καταβληθούν κρατήσεις – φόροι, πρώτα θα κατέθετε σε έναν λογαριασμό τα χρήματα που ήταν περίπου 5.000 ευρώ και στην συνέχεια με την απόδειξη της κατάθεσης, θα πήγαινε στην τράπεζα για να γίνει η εκταμίευση των αναδρομικών.

Πράγματι ο ηλικιωμένος έκανε ότι του είπε ο δήθεν διευθυντής, αλλά όταν πήγε στην τράπεζα με την απόδειξη της κατάθεσης, διαπίστωσε πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Ακολούθησε η εξονυχιστική έρευνα από τον διοικητή και τους αστυνομικούς της Κισάμου, από την οποία διαπιστώθηκε πως με τον ίδιο τρόπο είχαν εξαπατηθεί πολλοί συνταξιούχοι και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθώντας «τα ίχνη του χρήματος» μέσω και των τραπεζικών λογαριασμών στα οποία κατέθεταν τα χρήματα οι ηλικιωμένοι διαπιστώθηκε πως «εγκέφαλος» της απάτης ήταν ένας έγκλειστος στις φυλακές επίσης για απάτες, ο οποίος είχε κρατηθεί στις φυλακές Χανίων, Αλικαρνασσού, ενώ τώρα ευρίσκεται στις φυλακές Τρικάλων.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, με έναν συγκρατούμενό του Αλβανό, εύρισκαν παράνομα κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που ήταν στις φυλακές αλλά και με την χρήση των καρτοτηλεφώνων των φυλακών, επικοινωνούσε με τους συνταξιούχους.

Παράλληλα είχε, εκτός φυλακής,  τέσσερις συνεργούς οι οποίοι αναλάμβαναν να βρίσκουν άτομα τα οποία – έναντι αμοιβής- διέθεταν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να καταθέτουν οι ηλικιωμένοι τα χρήματα.

Συνολικά στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 22 άτομα, ενώ να σημειωθεί πως σε συνεργασία του Α.Τ. Κισσάμου με τις φυλακές Τρικάλων, έγινε έρευνα στο κελί του «εγκεφάλου» της απάτης, όπου ήταν και ο συνεργός του από την Αλβανία, στην διάρκεια της οποίας βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που είχαν χρησιμοποιηθεί στις τελευταίες απάτες.

Έχει εξακριβωθεί ότι από τις αρχές του 2022 τα συγκεκριμένα άτομα διέπραξαν τουλάχιστον 15 απάτες σε βάρος συνταξιούχων με τον ίδιο τρόπο και με λεία πάνω από 70.000 ευρώ, ενώ η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook