Η ένωση τουριστικών καταλυμάτων νόμου Χανίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την αγανάκτηση της για την παραμέληση αρχαιολογικών μνημείων των Χανίων. Μέσα στο κείμενο τους αναφέρουν ότι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης – συγκεκριμένα κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην Τούρκικη Κρήνη που βρίσκεται στην ανατολική τάφρο των Χανίων- δεν φροντίζονται όπως θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η Τούρκικη Κρήνη στην Ανατολική Τάφρο έχει μετατραπεί σε αποχωρητήριο και δεν υπάρχει κάποια σήμανση που να περιγράφει την ιστορία του μνημείου. Παράλληλα αναφέρουν ότι ο Δήμος Χανίων δεν μεριμνά για την καθαριότητα και φροντίδα του συγκεκριμένου μνημείου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του αναφέρουν τα παρακάτω:

Έξω από την πύλη της Άμμου των Βενετσιάνικων τειχών, οι Τούρκοι έφτιαξαν μια κρήνη ούτως ώστε οι ερχόμενοι από την περιοχή Ακρωτηρίου να πίνουν νερό και να πλύνουν τα πόδια τους όπως συνηθιζόταν πριν επισκεφτούν ένα τζαμί τους.

Είναι ένα από τα λίγα κτίσματα που κατασκεύασαν οι Τούρκοι και σώθηκε από την διάνοιξη στο ρήγμα του τείχους για να περάσει ο δρόμος προς την ανατολική τάφρο και το Κουμ Καπι.

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη σεβασμού και συντήρησης κτισμάτων που απεικονίζουν την ιστορία του τόπου μας, είτε μιναρές είναι στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη είτε το Γερμανικό πουλί στην Παρηγοριά, ανεξάρτητα εάν αυτά ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις είναι η ιστορία μας και επειδή είμαστε Πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να τα φροντίζουμε.

Η συγκεκριμένη κρήνη όπως καταγγέλλουν μέλη μας έχει αλλάξει χρήση και από κρήνη χωρίς νερό, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο τις βραδινές μεταμεσονύκτιες ώρες.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί μέριμνα είτε για την περίφραξη της με τοποθέτηση επιγραφής για το μνημείο, είτε να υπάρχει καθαρισμός από τον Δήμο σε τακτική βάση με πλυστικό μηχάνημα. Καλό δε θα ήταν το πλυστικό μηχάνημα να έπλενε και την διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών καθώς αυτές σύντομα τις σκεπάζει η βρωμιά του δρόμου και γίνονται σχεδον αόρατες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook