Κανονικά πραγματοποιήθηκε στις  εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου, στον Στύλο, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η οποία είχε αναβληθεί μετά από αίτημα της ΑΝΕΚ που είναι εκ των μετόχων και σε αντίθεση με την έκτακτη ΓΣ η οποία συνεκλήθη νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε και πάλι με αίτημα της ΑΝΕΚ.

Μάλιστα υπήρξε μεγάλη συμμετοχή καθώς οι παρευρισκόμενοι στην συνέλευση εκπροσωπούσαν το 80% των περίπου 2.900.000 μετοχών της ΕΤΑΝΑΠ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Μανώλης Αποστολάκης, επεσήμανε πως τα δύο χρόνια της κρίσης λόγω του κορωνοϊού, η ΕΤΑΝΑΠ κατάφερε να ανταπεξέλθει με θετικό τρόπο, ενώ και το 2021, παρά την πτώση του τζίρου, ολοκληρώθηκε με κέρδη για την εταιρεία.

Για φέτος, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη αστάθεια που υπάρχει στην αγορά και στην προμήθεια πρώτων υλών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ξέρεις πως θα ψωνίσεις αύριο πρώτες ύλες και τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Συνεχώς το ευρώ υποτιμάται και όλες οι πρώτες ύλες ξεκινούν από δολάρια.

Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων….

Ελπίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να την βγάλουμε και αυτή την χρονιά, με θετικά αποτελέσματα.»

Να σημειωθεί πως το 2021τα κέρδη προς διάθεση (μετά φόρων) ανήλθαν σε 2.158.342,76 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος ποσού 510.607,86 ευρώ από μη διανεμηθέντα φορολογημένα κέρδη παρελθόντων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε μέρισμα 0,14 ευρώ ανα μετοχή.

Ναπολέων Σαραντίδης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook