Ομιλήτρια στο Γάζι ήταν η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στην πλατεία Νίκαιας στον Μασταμπά με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος την ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή του ΚΚΕ και Περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ανοίγματος του ΚΚΕ σε εργατικές λαϊκές οικογένειες στις συνοικίες της πόλης με κάλεσμα συμπόρευσης στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

Στις ομιλίες αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η ανασφάλεια και αστάθεια για το λαό μας με την πολιτική σταθερής και αναβαθμισμένης εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και με την αξιοποίηση όλων των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών υποδομών. Ιδιαίτερα στο νησί μας που έχει γίνει «Κέντρο διερχομένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη» με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν προστασία από τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η Τουρκία εντείνει τις διεκδικήσεις της, τις παραβιάσεις και επιμένει στη θέση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Όμως όπως αναφέρθηκε «Σταθερότητα και ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο λαός μας, μόνο όταν αποφασίσει ο ίδιος να κάνει κουμάντο στον τόπο του και να αποδεσμευτεί από αυτές τις πολεμικές δολοφονικές για τους λαούς συμμαχίες».

Επίσης αναφέρθηκαν στις σοβαρές ευθύνες της πολιτικής που έχει σταθερά και μόνιμα στο επίκεντρο το πώς θα ωφεληθούν κυρίως οι πολύ μεγάλοι λίγοι επιχειρηματίες, το πώς θα σωθούν τα δικά τους κέρδη, για το μεγάλο βραχνά της ακρίβειας που γονατίζει την λαϊκή οικογένεια. Με την ακρίβεια που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο και επιδεινώθηκε μετά, να είναι συνέπεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας που όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπηρέτησαν.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας αναδείχτηκε η αντίθεση ανάμεσα στην καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη, το «τουριστικό θαύμα» και το πόσο απρόσιτες γίνονται οι διακοπές για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα . Την ίδια ώρα που τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα 90-100% στα ξενοδοχεία της Αμμουδάρας από αρχές Μάη οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους πέφτουν βροχή για την εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα, τα πρωτόκολλα λάστιχο στον COVID με βάση και τις επιταγές του ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή το 43,4% των εργαζομένων της χώρας μας δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές, με βάση στοιχεία της Eurostat.

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ζωντανά παραδείγματα από τους κλάδους και χώρους δουλειάς που οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού!

Την ίδια ώρα, όμως, με άνεση η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε να δοθούν νέα προνόμια στους εφοπλιστές, όπως είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ κοροϊδεύουν το λαό μοιράζοντας ψίχουλα όπως το powerpass. Σήμερα χρειάζεται να καλυφθούν τα αυτονόητα όπως η κατάργηση των χαρατσιών σε ενέργεια, καύσιμα, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να στηριχτούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί και με συγκράτηση του τεράστιου κόστους παραγωγής, οι μικροί επαγγελματίες, αλλά και τα αυτονόητα στην υγεία του λαού με ενίσχυση των κρατικών δομών αλλά και πυρασφάλεια, αντισεισμική θωράκιση κλπ.
Τέλος ανέδειξαν τον αδιέξοδο, για τον λαό, δρόμο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν το λαό μόνο να περιμένει κάθε φορά έναν “διαχειριστή”, που διαιωνίζει την ανασφάλεια και τη φτώχεια των πολλών για την σταθερότητα και τον πλουτισμό των λίγων. Απέναντι σε όλους αυτούς, υπάρχει το ΚΚΕ που είναι η μοναδική δύναμη που δίνει πραγματικές απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Απαντήσεις όμως που απαιτούν σύγκρουση με το σημερινό αδιέξοδο και ξεπερασμένο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και θέλουν το λαό πρωταγωνιστή στη διεκδίκησή τους και τελικά τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας.
Τέλος, σημείωσαν την ανάγκη να ενισχύσει ο λαός και η νεολαία το ΚΚΕ στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook