Σε μια μεγάλη συμβολική δράση με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στην πλατεία 1866 στα Χανιά.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Β.Ο.Α.Κ. και Αστυνομικών Τμημάτων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης «ξεχύθηκαν» στους δρόμους και μοίρασαν ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης τις οποίες διέθεσε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης και ενημερωτικό υλικό για να πληροφορήσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που «κρύβει» η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Παράλληλα οι αστυνομικοί ενθάρρυναν τους πολίτες και τους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» δηλαδή τον οδηγό θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Η συγκεκριμένα δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε αρκετά σημεία του νησιού. Αστυνομικοί μοίρασαν τις ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης και το ενημερωτικό υλικό στην Λεωφόρο Κουντουριώτου στο Ρέθυμνο, στην Πλατεία 18 Άγγλων στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλα και στο ΒΟΑΚ. Ακόμα αστυνομικοί πραγματοποιήσαν την ίδια δράση στον Πλατανιά και στο Καστέλι, στο Σπήλι, στη Χερσόνησο και στις Μοίρες, στην Κιτροπλατεία, στην Ιεράπετρα και στην Σητεία.

Στόχος της δράσης ήταν το μήνυμα να φτάσει σε κάθε άκρη του νησιού να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες ώστε να σταματήσουν να «βάφονται» με αίμα οι δρόμοι της Κρήτης

Επί ποδός… η τροχαία

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται αυτή την περίοδο η αστυνομία με συνεχούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Μαστραντωνάκης τόνισε ότι « Η συγκεκριμένη κίνηση τονίζει ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Η αστυνομική διεύθυνση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει τροχονομική αστυνόμευση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων την συγκεκριμένη περίοδο με την κορυφή του τουρισμού με συνεχή παρουσία συνεργείων για ελέγχους με ιδιαίτερη βαρύτητα σε επικίνδυνες παραβάσεις. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα επεκταθούν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού».

Η αστυνόμος Μάρθα Κίτσου, υποδιοικητής της Τροχαίας Χανίων τόνισε ότι « Το τμήμα Τροχαίας Χανίων βρίσκεται επί ποδός αυτές τις μέρες για να ασφαλίσει όσο τον δυνατόν την ομαλή κίνηση στους δρόμους. Οι πιο νέοι οδηγοί έχουμε μια ελπίδα να είναι πιο συνετοί. Παρατηρούμε συνηθώς στα αλκοοτέστ ότι αρκετά νέα παιδιά έχουν προκαθορίσει τον οδηγό της παρέας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook