Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης… πιστός στο ραντεβού των μεγάλων συναντήσεων και πιστοποιώντας ότι είναι ανάμεσα στους ανερχόμενους και κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο – πρόσφατα 9ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη και του Ελ. Βενιζέλου με την πρώτη του προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα 76,33, επίδοση η οποία ήταν αρκετή για να του δώσει θέση στον τελικό.

Στις δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται τα εξής: «Είμαι αρκετά καλά, οι συνθήκες καλές, η πρώτη βολή ήξερα πως θα με βάλει στον τελικό παρόλα αυτά στη δεύτερη προσπάθησα να πετύχω το όριο. Το γεγονός ότι μπήκα στη βαλβίδα για να ρίξω αρκετά μέτρα με αποσυντόνισε και έκανα άκυρη. Άφησα στη συνέχεια την τρίτη για να ξεκουραστώ για αύριο. Το σώμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του τελικού, είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι πως και οι αντίπαλοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να δούμε ποιος θα κάνει την υπέρβαση.

Από εδώ και πέρα πιστεύω θα είμαι σε όλους τους τελικούς και αν δεν είμαι δεν θα είμαι ευχαριστημένος. Ποτέ και με καμία 13η θέση δε θα είμαι ευχαριστημένος. Για τα μετάλλια δεν είμαι ακόμη έτοιμος, ελπίζω στην επόμενη πενταετία να είμαι κι εγώ στο βάθρο. Πλέον έχω σταθεροποιηθεί σε καλύτερες επιδόσεις και έχω ωριμάσει και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι συνεχόμενοι αγώνες. Στόχος στον τελικό να είμαι στην οχτάδα, πιστεύω πως θα χρειαστούν επιδόσεις στα 77,00 μέτρα».

Αντίθετα ο έτερος Χανιώτης σφυροβόλος Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να βρει μια μεγάλη βολή, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος από οστικό οίδημα. Ωστόσο έδωσε το «παρών» σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ο 27χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 70.84. Μετά από το τέλος της προσπάθειάς του δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ τα εξής: «Δυστυχώς είμαι με οστικό οίδημα ηβική σύμφυση από την Τρίπολη κι έπειτα, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός για τον οποίο δε θέλησα να μιλήσω νωρίτερα. Θεωρώ πως φέτος ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου, ωστόσο ήρθε αυτός ο τραυματισμός και με φρέναρε. Προσπαθήσουμε πολύ με τον προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε την προπόνηση δίχως να επιβαρύνουμε το πρόβλημα μαζί με φυσιοθεραπείες που κάναμε για μεγάλο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για όλα όσα κάνουμε μαζί. Είμαι στεναχωρημένος γιατί θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μπω στον τελικό, ωστόσο είμαι σε πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα κάτι κέρδισα και κάτι έχασα. Προσπάθησα σήμερα να βάλω το 100% του εαυτού μου και να προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά δεν μου βγήκε. Έχω μπροστά το χρόνο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Πέρυσι η ψυχολογία μου ήταν σε κακό επίπεδο, φέτος είπα θα το διασκεδάζω και αυτό φαίνεται πως μου βγήκε σε καλό. Θέλω να την ανεβάσω ακόμη περισσότερο και να δουλέψω πολύ για το Παγκόσμιο του 2023.»

Εξαιρετική ήταν η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Δήμητρα Γναφάκη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά των 400μ. με εμπόδια. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση ήταν δεύτερη στη σειρά της, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 56.45.

«Ήμουν λίγο άτονη από το ζέσταμα, δεν μπορούσα να ενεργοποιηθώ. Με έπιασε και άγχος το οποίο ευτυχώς κατάφερα να κοντρολάρω όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί τελείωσαν όλα. Νιώθω πολύ καλά, πίστευα πως το μια επίδοση περίπου στα 56.50 θα ήταν αρκετή να μου δώσει την πρόκριση κι έτσι έγινε. Έχω ακόμη περιθώρια και είμαι σε θέση να τρέξω ακόμη γρηγορότερα και να κυνηγήσω χρόνους λίγο κάτω από το 56.00.

Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι πολύ υψηλό, παρόλα αυτά δε φοβάμαι, αφού ήρθα εδώ για να παλέψω και αυτό θα κάνω. Είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Η χρονιά φέτος για εμένα ήταν πολύ διαφορετική σε ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Ποτέ ξανά δεν τράβηξε τόσο, ενώ δυσκολεύτηκα αρκετά με τα διαδοχικά ταξίδια. Αυτός είναι όμως ο τρόπος για να κυνηγάμε πρόκριση και αυτό θα μάθουμε να κάνουμε καλύτερα» σημείωσε στις δηλώσεις της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook