φωτο AP απο newsbeast.gr

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Κούβα καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις αρχές του Αυγούστου σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στα δυτικά στοίχισε τη ζωή 16 πυροσβεστών, οι 14 εκ των οποίων είναι αδύνατο να αναγνωριστούν, όπως ανέφερε ιατροδικαστής

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, ενώ άλλοι 14 είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι. Χθες (17/8) ο πρόεδρος της Κουβανικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Χόρχε Γκονσάλες Πέρες επιβεβαίωσε ότι οι αγνοούμενοι έχασαν τη ζωή τους στον τόπο της καταστροφής.

«Με δεδομένο ότι τα λείψανα που βρέθηκαν είχαν εκτεθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι δυνατό να εξαχθεί γενετικό υλικό», εξήγησε ο Πέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι κηδείες των πεσόντων θα τελεστούν αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε η προεδρία της Κούβας, που κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος.

Η πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από κεραυνό, εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Ματάνσας, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Τέσσερις τεράστιες δεξαμενές, από τις οκτώ που διέθεταν οι εγκαταστάσεις, οι οποίες περιείχαν ως και 52 εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου ή μαζούτ, κάηκαν αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook