Στο Τριμελες Πλημμελειοδικείο Χανίων επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση πλημμεληματικών παραβάσεων που έχουν προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του οίκου ευγηρίας «Αγίας Σκέπης» στα Χανιά.

Ωστόσο, ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο γενικό γιατρό αναβολή καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής του είναι ασθενής με κορωνοϊό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και έδωσε αναβολή για τις 18/11/2022.

Στο εδώλιο πρόκειται να κάτσουν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι ιδιοκτήτριες της δομής, ο γενικός γιατρός, νοσηλευτές και υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας. Συνολικά δικάζονται σήμερα 23 άτομα.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ αυτών επρόκειτο να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να αποφύγει το δικαστήριο και τη δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς του κάνοντας προσφυγή κατά της κλήσης του και πετυχαίνοντας απαλλακτικό βούλευμα.

Οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί είναι για παράβαση καθήκοντος, πλαστογράφηση, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία, δικαστικής χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook